Pečené lodičky z mexickej uhorky so slaninou a syrom

Pečené lodičky z mexickej uhorky so slaninou a syrom

Okrem kuracieho prsia je možné na naplnenie ľudí používať aj mleté mäso. Špecifickú chuť tomuto variantu dodá salsová omáčka, ktorá sa v juhoamerickej kuchyni používa veľmi často.

Ingrediencie:

  • 6 kusov ačokči
  • 6 plátkov slaniny
  • 1 kuracie prsník
  • 2/3 šálky salsy
  • 1/4 šálky čerstvého koriandra, nasekaného
  • 1 šálka mozzarelly
  • 1/2 šálky varené bielej alebo hnedej ryže
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • soľ podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Ačokču umyte, rozrežte a vyberte z nej semienka.
  3. Následne ačokču vložte do vriacej vody a varte 5 minút, kým nezmäkne.
  4. Medzitým na panvici orestujte slaninu.
  5. Vyberte ju na tanier, slaninový tuk na panvici ponechajte.
  6. Kuracie prsia rozrežte napoly a vložte ich na panvicu.
  7. Posypte hornú časť pŕs polovicou korenia a polovicou papriky.
  8. Priklopte pokrievkou a varte 5 minút.
  9. Prsia otočte a posypte ich zvyškom korenia.
  10. Varte ďalších 5 minút.
  11. Skontrolujte, či sú kuracie prsia hotové, ak nie, ešte ich chvíľu na panvici ponechajte.
  12. Nakrájajte slaninu a kura na malé kúsky.
  13. Zmiešajte kura, slaninu, salsu, koriander, syr a ryžu.
  14. Naplňte zmesou každú ačokču.
  15. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne po dobu 15 minút.

Ačokča v podobe lodičiek skvele chutí nielen s ryžou, ale aj s opečenými zemiakmi či čerstvým pečivom.

Zapekaná mexická uhorka plnená zmesou mäsa a syra.
zdroj: eluniverso.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.