Máte radi polievky? Aj do nich môžete bez problémov pridať túto nevšednú zeleninu.
Ingrediencie:
- 500 g fazule
- 250 g zemiakov
- 225 g syra, napríklad mozzarelly
- 5 kusov ačokči
- 1/2 šálky mlieka
- 2 PL cibule nakrájané na kocky
- 2 PL nasekaného koriandra
- 2 PL oleja
- 1 kocka zeleninového bujónu
- rasca
- soľ podľa chuti
Postup:
- Fazuľu cez noc namočte, následne uvarte domäkka.
- Na oleji zľahka orestujte cibuľu a koriander, ochuťte rascou.
- Pridajte olúpané a nakrájané zemiaky a restujte ďalších 5 minút.
- Vmiešajte fazuľu a vodu, v ktorej sa varili, premiešajte a varte 10 minút.
- Pridajte na tenké prúžky nakrájanú ačokču a varte ďalších 5 minút, kým polievka neznačne mierne hustnúť.
- Prilejte mlieko a na kúsky nakrájaný syr, dôkladne premiešajte, aby sa syr začal rozpúšťať.
- Okoreňte podľa chuti.