Letný šalát s ačokčou

Letný šalát s ačokčou

Skvelý variant šalátu, ktorý vás osvieži aj zasýti. Vyskúšajte ju ako letný obed.

Ingrediencie:

  • 1 šalátová uhorka
  • 1 ačokča
  • 1 avokádo
  • 400 g listového špenátu
  • 2 PL sterilizované kukurice
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 4 vajcia
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Uvarte vajcia natvrdo.
  2. V medziobdobí umyte, očistite a nakrájajte na kocky či prúžky všetku zeleninu.
  3. Nakrájanú zeleninu spoločne s kukuricou a listami špenátu vložte do misy.
  4. Zeleninu v mise zľahka osoľte, okoreňte a premiešajte. Odložte bokom.
  5. Uvarené vajcia schlaďte, olúpte a nakrájajte na kocky.
  6. Zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie a touto zálievkou prelejte šalát.
  7. Nechajte 20 minút odležať.
  8. Ozdobte nakrájanými vajcami a podávajte.

Šalát z ačokči chutí skvele predovšetkým s celozrnným pečivom.

Miska so šalátom pripraveným z paprikovej uhorky a ďalších druhov zeleniny.
zdroj: elcomecio.pe

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.