Skvelý variant šalátu, ktorý vás osvieži aj zasýti. Vyskúšajte ju ako letný obed.
Ingrediencie:
- 1 šalátová uhorka
- 1 ačokča
- 1 avokádo
- 400 g listového špenátu
- 2 PL sterilizované kukurice
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- 4 vajcia
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Uvarte vajcia natvrdo.
- V medziobdobí umyte, očistite a nakrájajte na kocky či prúžky všetku zeleninu.
- Nakrájanú zeleninu spoločne s kukuricou a listami špenátu vložte do misy.
- Zeleninu v mise zľahka osoľte, okoreňte a premiešajte. Odložte bokom.
- Uvarené vajcia schlaďte, olúpte a nakrájajte na kocky.
- Zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie a touto zálievkou prelejte šalát.
- Nechajte 20 minút odležať.
- Ozdobte nakrájanými vajcami a podávajte.
Šalát z ačokči chutí skvele predovšetkým s celozrnným pečivom.