Pokiaľ klasickú cibuľu v nátierke nahradíte šalotkou alebo jarnou cibuľkou, nátierka získa lahodnejšiu chuť. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu.
Ingrediencie:
- 350 g bryndze
- 150 g masla
- 100 g kyslej smotany
- 3-4 jarné cibuľky
- štipka sladkej červenej papriky
- soľ, korenie
- čerstvá pažítka, petržlenová vňať či kôpor na ozdobu
Postup:
- V miske najprv vyšľahajte dohladka zmäknuté maslo.
- Postupne do neho vmiešajte bryndzu.
- Olúpte a nadrobno nakrájajte jarnú cibuľku.
- Pridajte do zmesi cibuľku spoločne so štipkou sladkej papriky, soli a korenia.
- Na záver vmiešajte kyslú smotanu, ktorá nátierku urobí lepšie roztierateľnou.
- Dajte na 20-30 minút vychladiť do chladničky.
Nátierku podávajte natretú na čerstvom pečive alebo so slanými tyčinkami.