Tajnými ingredienciami, ktoré dodajú šalátu ešte intenzívnejšiu chuť, sú malé množstvo octu a cukru. Rovnako dobre poslúži aj pridanie malého množstva láku z uhoriek.
Ingrediencie:
- 250 g parížskej salámy
- 100 g sterilovaných uhoriek
- 1/2 strednej cibule
- 3 PL sterilizovaného hrášku
- 150 g majonézy
- worcesterová omáčka podľa chuti
- ocot podľa chuti
- soľ, korenie podľa chuti
- štipka cukru podľa chuti
Postup:
- Vo väčšej mise zmiešajte parížsku salámu, sterilizované uhorky a cibuľu, všetko nakrájané na tenké prúžky.
- Pridajte tri polievkové lyžice hrášku.
- Pridajte majonézu a všetko dôkladne premiešajte.
- Následne dochuťte korením, horčicou, octom a cukrom.
- Hotový parížsky šalát vložte do chladničky vychladiť.
Po vychladení použite na natretie plátkov veky či ďalšieho bieleho pečiva.
Parížsky šalát sa často podáva s čerstvým pečivom. Upečte si k nemu naše chrumkavé domáce bagety !