V prípade priania môžete tento základný recept oživiť aj pridaním hrášku, horčicu je možné nahradiť napríklad worcesterovou omáčkou. Fantázii sa medze nekladú.
Ingrediencie:
- 220 g parížskej alebo inej mäkkej salámy
- 100 g sterilovaných uhoriek
- 100 g majonézy
- 1 menšia cibuľa
- horčica
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate alebo kôpru
- soľ, korenie
Postup:
- Parížsky salámu, cibuľu a sterilizované uhorky nakrájajte na kocky.
- Dajte do misy a premiešajte.
- V inej miske zmiešajte majonézu s horčicou a pridajte podľa chuti korenie a soľ.
- Zmiešajte vzniknutý dresing so zeleninou a údeninou.
- Pridajte nasekanú petržlenovú vňať či kôpor a ešte raz premiešajte.
- Pred podávaním vložte aspoň na hodiny vychladiť do chladničky.
Šalát s parížskou salámou a zeleninou chutí skvele s čerstvým chlebom.
Neoddeliteľnou ingredienciou všetkých receptov na parížsky šalát je majonéza. Pripravte si vlastnú domácu majonézu ! Len tak si budete vždy istí tým, z čoho je vyrobená a že je skutočne čerstvá.