Domáci parížsky šalát

Domáci parížsky šalát

V prípade priania môžete tento základný recept oživiť aj pridaním hrášku, horčicu je možné nahradiť napríklad worcesterovou omáčkou. Fantázii sa medze nekladú.

Ingrediencie:

  • 220 g parížskej alebo inej mäkkej salámy
  • 100 g sterilovaných uhoriek
  • 100 g majonézy
  • 1 menšia cibuľa
  • horčica
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate alebo kôpru
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Parížsky salámu, cibuľu a sterilizované uhorky nakrájajte na kocky.
  2. Dajte do misy a premiešajte.
  3. V inej miske zmiešajte majonézu s horčicou a pridajte podľa chuti korenie a soľ.
  4. Zmiešajte vzniknutý dresing so zeleninou a údeninou.
  5. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať či kôpor a ešte raz premiešajte.
  6. Pred podávaním vložte aspoň na hodiny vychladiť do chladničky.

Šalát s parížskou salámou a zeleninou chutí skvele s čerstvým chlebom.

Studený pokrm pripravený z mäkkej salámy, sterilizovaných uhoriek a cibule.
zdroj: hanseata.blogspot.com

Neoddeliteľnou ingredienciou všetkých receptov na parížsky šalát je majonéza. Pripravte si vlastnú domácu majonézu ! Len tak si budete vždy istí tým, z čoho je vyrobená a že je skutočne čerstvá.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.