Výhodou tohto šalátu je, že ho možno veľmi ľahko uchovať niekoľko dní v chladničke.
Ingrediencie:
- 200 g parížskej salámy
- 1 malá cibuľa
- 4 nakladané uhorky
- 4 PL majonézy
- 1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1-2 čajové lyžičky láku z nakladaných uhoriek
- worcestrová omáčka podľa chuti
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Majonézu zmiešajte s jednou alebo dvoma čajovými lyžičkami láku z uhoriek.
- Pridajte soľ, korenie a worcesterskú omáčku, všetko premiešajte.
- Olúpte cibuľu, nakrájajte najemno a vmiešajte do majonézy.
- Nakladané uhorky nakrájajte na malé tenké plátky a pridajte ich do majonézovej zmesi.
- Parížsky salámu tiež nakrájajte na tenké rezančeky a zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
- Nakoniec nasekajte petržlenovú vňať a vmiešajte ju do šalátu.
- Pre lepšiu chuť nechajte parížsky šalát dve hodiny oddýchnuť v chladničke.
Tento lahodný šalát s parížskou salámou môže byť skvelým variantom ľahkého obeda, ktorý si môžete vziať ľahko so sebou do práce.