Parížsky šalát alebo nemecký Fleischsalat

Parížsky šalát alebo nemecký Fleischsalat

Tento recept obsahuje menšie množstvo majonézy, lepšie tak vynikne chuť jednotlivých ingrediencií.

Ingrediencie:

  • 200 g parížskej salámy
  • 3 nakladané uhorky
  • 1/2 cibule
  • 2 PL sterilizovaného hrášku
  • 3-4 PL majonézy
  • 1 PL láku z uhoriek
  • soľ, korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Parížsky salámu spoločne s nakladanými uhorkami nakrájajte na tenké prúžky.
  2. Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kocky.
  3. Salámu, cibuľu, uhorku a hrášok vložte do misy a premiešajte.
  4. Pridajte majonézu, rôsol z uhoriek a dôkladne premiešajte.
  5. Ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou či čiernym korením.
  6. Dajte aspoň na hodinu hotový šalát vychladiť do chladničky.
  7. Na záver ozdobte petržlenovou vňaťou.

Nemecký Fleischsalat podávajte s čerstvým pečivom.

Miska s nemeckým Fleischsalatom.
zdroj: womz.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.