Kombinácia mäkkej salámy, sterilovaných uhoriek a majonézy chutí vždy skvele. Vyskúšajte náš recept v odľahčenom variante s bielym jogurtom. Uvidíte, že vám zachutí!
Ingrediencie:
- 300 g parížskej salámy
- 1 menšia cibuľa
- 3-4 sterilizované uhorky
- 3 PL majonézy
- 3 PL gréckeho bieleho jogurtu
- ocot podľa chuti
- 3 vajcia natvrdo (voliteľné)
- soľ, korenie podľa chuti
- jarná cibuľka na ozdobu
Postup:
- Olúpte cibuľu a nakrájajte najemno.
- Nakladané uhorky a parížsku salámu nakrájajte na rezančeky alebo kocky, záleží, akej variante dávate prednosť.
- Pokiaľ sa rozhodnete používať aj vajcia uvarené natvrdo, olúpte ich a nakrájajte nadrobno na kocky.
- Nakrájanú salámu, uhorky, cibuľu a vajíčka zmiešajte vo väčšej mise.
- V inej miske zmiešajte tri polievkové lyžice majonézy s tromi lyžicami bieleho gréckeho jogurtu.
- Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti, dôkladne premiešajte.
- Pripravený dresing zmiešajte s ostatnými ingredienciami a pridajte podľa chuti trochu octu.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte požadovaným množstvom soli či korenia.
- Šalát dobre premiešajte a nechajte 2-3 hodiny odležať v chladničke.
- Na ozdobenie je možné použiť niekoľko koliesok jarnej cibuľky.
Tento parížsky šalát môžete servírovať ako desiatu alebo ako predjedlo.