Je skvelé mať doma konzervovanú kukuricu hneď po ruke. Hoci konzervovanie kukurice trvá o niečo dlhšie ako pri inej zelenine, stojí to za to. Neexistuje nič ako chuť lokálne pestovanej kukurice, ktorej chuť si vďaka tomuto receptu môžete užívať celoročne.
Čo budeme potrebovať
- 2 čerstvé kukuričné klasy
- ½ lyžičky soli
- Voda
- 0,5 l pohára
Postup
- Kukuricu zlúpneme zo šupky
- Odstránime kukuričné vlásky a ďalšie nečistoty
- Na sporáku začneme variť hrniec s vodou
- Vedľa si pripravíme nádobu s ľadovou vodou
- Kukuricu dáme na 2 minúty do vriacej vody
- Klas potom kliešťami vyberieme a dáme ho do ľadovej vody
- Takto ihneď zastavíme proces varenia
- Potom ostrým nožom odrežeme kukuričné zrná
- Pripravený pohár umyjeme horúcou vodou s umývacím saponátom a dôkladne opláchneme
- Umyjeme viečko od pohára
- Tlakový hrniec umiestnime na sporák a pridáme vodu
- Kanvicu na čaj alebo hrniec s vodou privedieme do varu
- Do pohára dáme ½ lyžičky soli
- Pridáme kukuricu
- V pohári necháme 3 centimetre priestoru od okraja
- Pridáme vriacu vodu, ktorú sme si uvarili v kanvici na čaj
- Pomocou špachtle odstránime vzduchové bubliny
- Hrdlo pohára utrieme a nasadíme viečko
- Viečko pevne utiahneme
- Pohár vložíme do tlakovej nádoby a ďalej pracujme podľa pokynov výrobcu
- Po dokončení procesu zavárania, poháre vyberieme a dáme ich bokom vychladnúť
- Akonáhle sú poháre vychladnuté, skontrolujeme tesnenie, poháre označíme a uložíme na chladné miesto
Množstvo surovín pre tento recept na zaváranie kukurice je uvádzané pre jeden 0,5 litrový pohár. Preto množstvo použitých surovín lineárne zvýšte vzhľadom na svoje potreby.