Zaváranie jadier vlašských orechov

Zaváranie jadier vlašských orechov

Niekomu možno príde zaváranie vlašských orechov (konkrétne ich jadier) veľmi netradičné. Ale tento spôsob skladovania je najlepšou voľbou. Zaujímavosťou však je, že pri zaváraní jadier sa nepoužíva voda ani nálev.

Budete potrebovať

  • jadrá vlašských orechov
  • poháre na zaváranie

Postup prípravy

  • Pokiaľ máte to šťastie, že máte orechy priamo na záhrade, je potrebné najskôr jadra zbaviť škrupiny.
  • Akonáhle budete mať dostatočné množstvo, jadrá nechajte dôkladne vysušiť – pri zaváraní musí byť naozaj suché.
  • Nachystajte si zaváracie poháre požadovanej veľkosti a sterilizujte ich.
  • Poháre musia byť riadne suché, kým ich jadrami naplníte.
  • Jadrá do pohárov nasypte – sypte po častiach a vždy pohár pretrepte, nech sa ich zmestí čo najviac.
  • Viečka na pohároch poriadne utiahnite a vložte do zaváracieho hrnca.
  • Dolejte do hrnca vodu – iba do polovice pohárov.
  • Akonáhle dôjde k varu, stačí ich nechať povariť 10 minút.
  • Po vytiahnutí pohára obráťte dnom nahor a položte na utierku.
  • Nechajte vychladnúť a skladujte v temnom a chladnom mieste.
Niekoľko zaváracích pohárov s vlašskými orechmi.
zdroj: delishably.com

Pridajte svoje konzervované orechy napríklad do niektorého z receptov na orechovú bábovku k popoludňajšej káve!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.