Orechový likér
Z vlašských orechov sa dá vykúzliť aj skvelá dobrota pre dospelých – likér. Je vynikajúca!
Budete potrebovať
- 0,5 l vodky
- 300 gramov jadier
- 50 gramov cukru
- 3 guličky nového korenia a 3 guličky korenia
Postup prípravy
- Nezrelé orechové jadrá nakrájajte na malé kúsky a vložte do fermentačnej nádoby.
- Nalejte na ne alkoholový základ – vodku, pridajte nové korenie s korením a zamiešajte.
- Potom nádobu pevne utesnite.
- Ponechajte na tmavom mieste s izbovou teplotou po dobu 14 dní.
- Pretrepte raz za 1-2 dni.
- Získaný roztok prefiltrujte cez tenkovrstvovú tkaninu.
- Tekutinu nalejte do čistej novej nádoby a uzavrite.
- Zvyšky vlašských orechov posypte cukrom, pretrepte a nechajte ich 3-4 dni stáť, kým sa cukor nerozpustí.
- Pretrepte raz denne.
- Získaný sirup z vlašských orechov prefiltrujte
- Obe zmesi zmiešajte.
- Nápoj môžete dodatočne doplniť o cukor alebo med.
- Nalejte hotový likér do ozdobných pohárov a skladujte v temnom a chladnom mieste.