Iné možnosti uchovania vlašských orechov

Iné možnosti uchovania vlašských orechov

Orechový likér

Z vlašských orechov sa dá vykúzliť aj skvelá dobrota pre dospelých – likér. Je vynikajúca!

Budete potrebovať

  • 0,5 l vodky
  • 300 gramov jadier
  • 50 gramov cukru
  • 3 guličky nového korenia a 3 guličky korenia

Postup prípravy

  • Nezrelé orechové jadrá nakrájajte na malé kúsky a vložte do fermentačnej nádoby.
  • Nalejte na ne alkoholový základ – vodku, pridajte nové korenie s korením a zamiešajte.
  • Potom nádobu pevne utesnite.
  • Ponechajte na tmavom mieste s izbovou teplotou po dobu 14 dní.
  • Pretrepte raz za 1-2 dni.
  • Získaný roztok prefiltrujte cez tenkovrstvovú tkaninu.
  • Tekutinu nalejte do čistej novej nádoby a uzavrite.
  • Zvyšky vlašských orechov posypte cukrom, pretrepte a nechajte ich 3-4 dni stáť, kým sa cukor nerozpustí.
  • Pretrepte raz denne.
  • Získaný sirup z vlašských orechov prefiltrujte
  • Obe zmesi zmiešajte.
  • Nápoj môžete dodatočne doplniť o cukor alebo med.
  • Nalejte hotový likér do ozdobných pohárov a skladujte v temnom a chladnom mieste.
Fľaše s likérom z orechov.
zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.