Klasické crinkles

Klasické crinkles

V jednoduchosti je krása, čo platí aj pre sušienky a pečivo. Pripravte si tento jednoduchý, ale veľmi chutný recept a blysnite sa nielen pred svojimi blízkymi, ale aj priateľmi. No, a ak sa zdržíte s pečením týchto sušienok, neváhajte omrknúť aj recepty na vianočné pečivo bez pečenia .

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka kvalitného nesladeného kakaového prášku
  • 1 hrnček cukru krupica
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky kvalitného vanilkového extraktu
  • 1 hladké múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 hrnčeka práškového cukru na obaľovanie

Postup:

  • V stredne veľkej mise zmiešame kakaový prášok, cukor a rastlinný olej. Jedno po druhom zašľaháme vajcia, kým sa úplne nezapracujú. Vmiešame vanilku.
  • V inej mise premiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Suché ingrediencie vmiešame do mokrej zmesi a miešame tak dlho, až bude zmes pekne hladká.
  • Misu zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny alebo ideálne cez noc, aby cesto naležalo.
  • Predhrejeme si rúru na 175 stupňov. Pripravíme si 2 plechy a vyložíme papierom na pečenie.
  • Odoberáme cesto polievkovou lyžicou, pričom 1 lyžica cesta vystačí pre menšie sušienky, 2 polievkové lyžice pre väčšie pečivo.
  • Do menšej misky si dáme práškový cukor. Každú guľôčku cesta dôkladne a rovnomerne obalíme v cukre a dáme na pripravený plech.
  • Pečieme v predhriatej rúre 10 minút (u malých sušienok) alebo 12 minút (u väčších sušienok).
  • Sušienky sú po vybratí z rúry mäkké, ale akonáhle začnú chladnúť, tak stvrdnú.
  • Necháme 5 minút odpočinúť na plechu, než ich preložíme na mriežku, aby vychladli.
  • Nakoniec budú dokonale sladké a chrumkavé.
Najlepšie popraskané sušienky v štýle brownies.
Zdroj: https://cafedelites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.