Kokosové zlepované sendviče

Kokosové zlepované sendviče

Iste mi dáte za pravdu, že pečivo, ktoré je k sebe zlepené krémom či dobrou marmeládou chutí ešte lepšie ako to klasické, čo je napríklad len obalené v cukre. Tento recept je možno trochu pracnejší, ale výsledok rozhodne stojí za to.

Ingrediencie:

  • 1/2 kocky čerstvého nesoleného masla
  • 1 a 1/4 hrnčeka nesladeného strúhaného kokosu
  • 1 plechovka nesladeného kokosového mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička soli
  • 1 a 1/2 hrnčeka kokosového cukru + 1/3 hrnčeka na obaľovanie
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru na obalenie

na ganache (ganáž):

  • 200 g kvalitnej bielej čokolády
  • 2 lyžičky tmavého rumu (môže sa použiť aj ražná whisky)
  • 3/4 lyžičky morskej soli
  • 5 lyžíc kokosovej smotany

Postup:

  • Maslo rozpustíme na panvici na strednom plameni. Pridáme strúhaný kokos a za častého miešania varíme do zlatohneda asi 3 minúty. Preložíme do malej misky a necháme mierne vychladnúť.
  • Otvoríme kokosové mlieko, ale netrepeme plechovkou. Odoberieme 5 lyžíc stuhnutej kokosovej smotany z povrchu do malej misky a odložíme na neskôr.
  • V strednej mise premiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, muškátový oriešok a škoricu.
  • V inej mise vyšľaháme vajcia, vanilkový extrakt, soľ, kokosového cukru a 3 polievkové lyžice kokosové mlieko.
  • Vmiešame polovicu suchých surovín. Gumovou stierkou vmiešame strúhaný kokos. Potom pridáme zvyšné suché ingrediencie a miešame tak dlho, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme aspoň 2 hodiny vychladiť v chladničke.
  • Predhrejeme rúru na 175 stupňov a pripravíme si dva plechy na 175 stupňov.
  • Do misky dáme práškový cukor, 1/3 hrnčeka kokosového cukru a premiešame. Pomocou naberačky na sušienky naporciujeme 18 kúskov cesta a vytvarujeme hladké guličky.
  • Postupne jednu po druhej obalíme v zmesi cukru. Kladieme na plechy aspoň 3 cm od seba.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 16 – 18 minút, až budú sušienky nafúknuté a okraje pevné. Po vybratí necháme 20 minút odpočinúť na plechu.
  • Potom preložíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Polovicu sušienok otočíme. Medzitým si pripravíme ganache.
  • Vo vodnom kúpeli zahrejeme bielu čokoládu, rum, soľ aj kokosovú smotanu, ktorú sme si dali predtým bokom.
  • Za stáleho miešania necháme v kúpeli asi 5 až 6 minút, aby bola zmes pekne hladká. Necháme vychladiť, ale strážime, aby nezatuhla.
  • Pomocou elektrického mixéra na vysokú rýchlosť šľaháme, kým nebude svetlá a roztierateľná. Trvá to asi 1 minútu.
  • Hotovú ganache navrstvíme na obrátené sušienky, zaklopíme druhou sušienkou a jemne pritlačíme.
  • Potom už len necháme trochu vychladiť a môžeme podávať.
Kokosové zlepované pečivo z popraskaných sušienok.
Zdroj: https://www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.