Jednoduchý a výdatný recept s trochou tej zelene v podobe zdravého kelu. Vyskúšajte ho, budete sa diviť ako vám zachutí!
Čo budeme potrebovať
- 340 g špaget
- 50 – 100 ml vody z cestovín
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky vločiek červenej papriky
- Veľký zväzok kelu
- ½ lyžičky morskej soli
- Korenie
- Lyžička citrónovej kôry
- Lyžička citrónovej šťavy
- Petržlen
- Parmezán
Postup
- Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale
- Varíme, kým nie sú dobré na skus
- Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olej
- Pridáme chilli vločky a na plátky nakrájaný cesnak
- Začneme restovať a restujeme po dobu 30 sekúnd, kým sa zmes nerozvonia
- Pridáme umytý a nakrájaný kel
- Zamiešame, osolíme a okoreníme
- Miešame, kým kel takzvane nezvädne
- Zo špaget si odoberieme vodu a špagety následne scedíme
- Potom ich pridáme ku kelu
- Premiešame a pridáme trochu odobranej špagetovej vody, šťavu z citróna, kôru z citróna
- Pokiaľ sa nám zdajú cestoviny príliš suché, pridáme ešte trochu vody zo špaget, aby nám vznikla omáčka
- Cestoviny ochutnáme a podľa seba dochutíme
- Podávame teplé s petržlenom a parmezánom