Tento recept na pikantné a super ľahké slaninové cestoviny iba z 5 ingrediencií sú ideálne pre rýchly obed či večeru! Uvarte si tento tradičný taliansky recept, ktorý vám presne od začiatku do konca zaberie 20 minút.
Čo budeme potrebovať
- 400 g špaget
- 6 plátkov slaniny (nakrájané na kocky)
- Lyžička olivového oleja
- 6 – 7 strúčikov cesnaku (nasekaný najemno)
- Lyžička chilli
- Čerstvú petržlen
Postup
- Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú na skus takzvane al dente
- Pred scedením cestovín odoberieme z cestovín šálku vody
- Zatiaľ čo sa cestoviny varí, rozpálime veľkú panvicu a pridáme do nej na kocky nakrájanú slaninu
- Restujeme, kým slanina nie je ľahko chrumkavá a zlato hnedá
- Keď je hotová, vyberieme ju z panvice a dáme bokom
- Do panvice pridáme olivový olej spolu s nasekaným cesnakom
- Vyprážame asi minútu a pridáme chilli
- Varíme ďalších 30 sekúnd a pridáme odobranú vodu z cestovín
- Varíme, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu
- Do panvice pridáme špagety, soľ a slaninu a varíme, kým sa tekutina nezredukuje na hustú omáčku, ktorá obalí cestoviny
- Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a pred podávaním necháme päť minút odležať