Aglio Olio je tradičný taliansky recept, ktorý v preklade znamená „cesnak a olej“. Vyrába sa tak, že cesnak na olivovom oleji prudko orestujeme a premiešame so špagetami. Pre extra chuť pridávame červené čili, korenie, syr a petržlen.
Čo budeme potrebovať
- 450 g brokolice (nakrájaná na tretinky)
- 250 g špaget
- 680 g kuracích pŕs (nakrájaných na kocky)
- 25 g hladkej múky
- Štipka soli
- Štipka korenia
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 – 6 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice kapary
- ½ lyžičky chilli
- Petržlenovú vňať
- Parmezán
Postup
- Vo veľkom hrnci si do varu privedieme osolenú vodu
- Pridáme brokolicu a varíme jej asi 3 minúty
- Potom ju vyberieme a umiestnime do misky, ktorú si odložíme bokom
- Do toho istého hrnca s vodou pridáme cestoviny
- Tie uvaríme podľa návodu
- Odoberieme si hrnček vody zo špaget a scedíme
- Múku si zmiešame so soľou a korením
- Potom v nej obalíme kuracie kúsky
- Na panvici si zahrejeme olej a pridáme kura
- To z každej strany opekáme 3 – 4 minúty, kým nebude prepečené
- Pridáme cesnak, kapary a chilli
- Varíme ďalšiu minútu
- Pridáme brokolicu a odobranú vodu z cestovín
- Zmes privedieme do varu
- Pridáme cestoviny a všetko spolu premiešame, aby sa špagety v omáčke obalili
- Všetko preložíme na tanier a pokvapkáme lyžicou olivového oleja
- Posypeme petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom