Aglio olio s krevetami

Aglio olio s krevetami

Tento recept na špagety je ten najjednoduchší a najchutnejší, aký si môžete urobiť. V pár krokoch as niekoľkými málo prísadami vykúzlite výborný taliansky pokrm.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g špaget
  2. 4 lyžice olivového oleja
  3. 4-6 strúčikov cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
  4. 500 g kreviet (vylúpaných)
  5. 100 g parmezánu
  6. Lyžička chilli vločiek
  7. Lyžica citrónovej šťavy
  8. Petržlenovú vňať

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si do varu privedieme vodu so soľou
  2. Pridáme špagety a varíme, kým nie sú dobré na skus
  3. Zo špaget si odoberieme hrnček vody
  4. Na veľkej panvici si rozpálime na strednú teplotu olej a potom pridajte cesnak
  5. Pridáme chilli vločky a opekáme, kým cesnak nezačne zlátnuť a voňať
  6. Pridáme krevety a vyprážame, kým nie sú ružové
  7. Dochutíme ich soľou a korením
  8. Pridáme citrónovú šťavu a pár lyžíc vody zo špaget
  9. Premiešame a panvicu odstránime z tepla
  10. Keď sú cestoviny uvarené, preložíme ich, pomocou klieští do panvice s krevetami a premiešame
  11. Pridáme niekoľko lyžíc vody z varených cestovín a premiešame, aby sa v omáčke obalili
  12. Pridáme parmezán a petržlen a pokračujeme v miešaní, pokiaľ nie sú cestoviny dobre obalené
Krémové cestoviny s vyprážanými krevetami.
Zdroj: rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.