Konzervovanie zelených fazuľových strukov

Konzervovanie zelených fazuľových strukov

Tento recept na zaváranú fazuľu postupuje krok za krokom a je ideálny pre každého, kto s konzervovaním začína. Jednoduché a jasné kroky na uchovanie zelených fazuliek, ktoré vydržia celú zimu!

Čo budeme potrebovať

  1. Zelená fazuľa
  2. Voda
  3. Pollitrové alebo štvrťlitrové poháre
  4. Soľ na konzervovanie

Postup

  1. Zelené fazuľky si umyjeme
  2. Potom ich na 3 minúty namočíme do studenej vody
  3. Ak je potrebné struky orežeme a očistíme na koncoch
  4. Zaváracie poháre vložíme do vriacej vody, aby sme ich sterilizovali
  5. Vyberieme ich a necháme ich hore dnom uschnúť
  6. Keď sú dostatočne odkvapkané, začneme ich plniť zelenými fazuľami
  7. Poháre by mali byť naplnené až po okraj
  8. Podľa návodu si pripravíme tlakovú nádobu na zaváranie
  9. Potom do jednotlivých pohárov nasypeme ½ lyžičky konzervačnej soli
  10. V rýchlovarnej kanvici si uvaríme vodu, ktorú potom fazuľu v pohároch zalejeme
  11. Poháre pevne uzavrieme viečkom a vyskladáme ich do tlakovej nádoby
  12. Fazuľa zavárame 60-90 minút
  13. Následne tlakovú nádobu opatrne otvoríme a necháme ju vychladnúť.
  14. Vyberieme poháre na kuchynskú linku a necháme ich 12-24 hodín odpočívať
  15. Poháre si označíme a uložíme na chladné miesto
Zelené fazuľky v slanom náleve.
Zdroj: freshpreserving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.