Lahodné fazuľky upravené s paradajkovou omáčkou. Presne túto kombináciu musíte mať vo svojej špajze, keď sa rozhodnete pre tematické raňajky v anglickom štýle.
Čo budeme potrebovať
- 500 g fazule
- 400 g cibule
- 500 g pasírovaných paradajok
- 100 g oleja
- Feferónka (nepovinné)
- Lyžica chilli (nepovinné)
- Soľ
- Korenie
Postup
- Deň vopred si dáme do studenej vody odmočiť fazuľu
- Druhý deň ich zlejeme, ale vodu z nich si ponecháme
- Cibuľu nakrájame na väčšie kocky
- Vhodíme ju na panvicu
- Osolíme, okoreníme a spoločne s feferónkou ju podusíme na oleji
- Pokiaľ bude potrebné podlejeme jej trochu vody
- Zmäknutú cibuľu zalejeme pasírovanými paradajkami a varíme
- Pridáme fazuľu a pokiaľ je nutné vlejeme trochu vody, ktorú sme si zliali
- Povaríme, dochutíme a fazuľami potom plníme sterilizované zaváracie poháre
- Uzavrieme viečkom a vkladáme do hrnca s horúcou vodou
- Fazuľu sterilizujeme vo vriacej vode po dobu 40 minút
- Z vodného kúpeľa ich potom vyberieme a necháme vychladnúť.