Pohánka je lahodná a bezlepková super potravina, ktorá je najmä v Rusku, veľmi obľúbená a veľmi jednoduchá na prípravu! Ako ale na nej? To všetko sa dozviete v tomto recepte, ako dokonale uvariť pohánkovú kašu!
Čo budeme potrebovať
- 100 g pohánkovej krupice
- 300 ml polotučného mlieka
- Lyžica masla
- ½ lyžičky soli
- Lyžica stévia
Posup
- Vo väčšom hrnci začneme zahrievať mlieko
- Pridáme doň nevarenú pohánkovú krupicu
- Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť
- Pohánku dusíme približne 10 minút, kým nevstrebe vodu
- Hrniec zložíme zo sporáka a pohánku necháme ešte 10 minút odpočívať
- Pridáme maslo a stéviu
- Kašu premiešame, aby sa maslo rozpustilo, a teplú kašu podávame
Toto množstvo pohánky by malo stačiť na normálne 4 porcie .