Pohánková kaša so škoricou a mandľovým mliekom

Pohánková kaša so škoricou a mandľovým mliekom

Pohánka patrí medzi najzdravšie neobilné potraviny vôbec. Prečo by sme sa teda nemali vyhýbať jej konzumácii? Tu je niekoľko dôvodov:

  • je bezlepková
  • má vysoký obsah horčíka, medi, železa a fosforu
  • je skvelým zdrojom vlákniny
  • reguluje hladinu cukru v krvi
  • má vysoký podiel bielkovín
  • spomaľuje starnutie

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g pohánky
  2. 125 ml vody
  3. 125 ml mandľového mlieka
  4. Lyžička škorice
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. Med (javorový sirup)

Postup

  1. Pohánku si pod studenou vodou prepláchneme a necháme ju odkvapkať
  2. Do hrnca potom pridáme odkvapkanú pohánku, vodu, mandľové mlieko, škoricu a vanilku
  3. Všetko v hrnci privedieme do varu
  4. Potom teplotu stlmíme a hrniec prikryjeme pokrievkou
  5. Takto varíme asi 10 minút
  6. Keď sa voda s mliekom vstrebajú, hrniec zložíme zo sporáka a prikrytý hrniec necháme takto ďalších 5-10 minút odpočívať
  7. Do uvarenej pohánky pridáme med a premiešame

Toto množstvo pohánky by malo stačiť na normálne 4 porcie .

Lahodná raňajková kaša z mlieka s ovocím a granolou.
Zdroj: tuulia.co

Tento jednoduchý a rýchly recept na kašu z pohánky je skvelý ako príloha pre slané pokrmy. Vyskúšajte ho napríklad s receptom na kuracie mäso na karí alebo ako prílohu k receptom na zapečené mleté mäso.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.