Najlepší spôsob ako svoj deň začať zdravo a pritom nemusieť vstávať o hodinu skôr, je ten keď si svoje raňajky môžete pripraviť deň vopred. Táto cez noc pripravená kokosovo-pohánková kaša je jednak sýta, zdravá, ale aj vegánska forma raňajok, ktorá vás naštartuje hneď ráno.
Čo budeme potrebovať
Na kašu
- 100 g pohánkovej krupice
- 25 g chia semienok
- 300 ml nesladeného kokosového mlieka
- 100 ml vody
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- Lyžička škorice
- Štipka soli
Na ozdobu
- 50 g vlašských orechov
- 25 g semienok z granátového jablka
- 50 g čučoriedok
- 50 g malín
- Lyžica chia semienok
- 50 g jahôd
- 25 g strúhaného kokosu
- Lyžica medu
- Lyžica javorového sirupu
- Celé kivi
Postup
- V miske si zmiešame pohánkovú krupicu s chia semienkami, kokosovým mliekom, vodou, extraktom z vanilky, škoricou a štipkou soli
- Všetko spolu premiešame a misku zakryjeme potravinárskou fóliou alebo viečkom
- Misu dáme do chladničky a tam ju cez noc necháme odležať
- Ráno pohánkovú kašu dáme do hrnca a za občasného miešania začneme variť
- Kašu varíme 10-12 minút alebo kým nedosiahne požadovanú konzistenciu
- Ozdobíme vybraným ovocím a teplú kašu podávame