Čím je raw pohánková kaša tak výnimočná? Výhoda namáčanej pohánky je tá, že sa zbaví niektorých enzýmov, čo vám jej pomôže lepšie stráviť a tým absorbovať viac telu prospešných živín.
Čo budeme potrebovať
- 100 g pohánky
- Lyžička citrónovej šťavy
- 150 g višní
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžice javorového sirupu
- 2 lyžice mandľového masla
- Štipka soli
- ½ lyžičky škorice
Postup
- Pohánku si vložíme ju do stredne veľkej misky a zalejeme vodou
- Voda by mala byť asi 1-2 centimetre nad pohánkou
- Pridáme citrónovú šťavu a premiešame
- Misku prikryjeme utierkou a necháme ju cez noc pri izbovej teplote namáčať
- Ráno si pohánku prepláchneme a necháme odkvapkať
- Vložíme ju do kuchynského robota
- Pridáme všetky zvyšné ingrediencie, trochu višní si schováme bokom na ozdobenie
- Začneme na vysoký stupeň mixovať, kým nebude pohánková kaša krémová a hladká bez hrudiek
- Hotovú kašu ihneď podávame s lesným ovocím, kakaovými zrnami, orechovým maslom alebo inými obľúbenými ingredienciami