Raw kaša z pohánky s čokoládou a višňami

Raw kaša z pohánky s čokoládou a višňami

Čím je raw pohánková kaša tak výnimočná? Výhoda namáčanej pohánky je tá, že sa zbaví niektorých enzýmov, čo vám jej pomôže lepšie stráviť a tým absorbovať viac telu prospešných živín.

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g pohánky
  2. Lyžička citrónovej šťavy
  3. 150 g višní
  4. 3 lyžice kakaa
  5. 2 lyžice javorového sirupu
  6. 2 lyžice mandľového masla
  7. Štipka soli
  8. ½ lyžičky škorice

Postup

  1. Pohánku si vložíme ju do stredne veľkej misky a zalejeme vodou
  2. Voda by mala byť asi 1-2 centimetre nad pohánkou
  3. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame
  4. Misku prikryjeme utierkou a necháme ju cez noc pri izbovej teplote namáčať
  5. Ráno si pohánku prepláchneme a necháme odkvapkať
  6. Vložíme ju do kuchynského robota
  7. Pridáme všetky zvyšné ingrediencie, trochu višní si schováme bokom na ozdobenie
  8. Začneme na vysoký stupeň mixovať, kým nebude pohánková kaša krémová a hladká bez hrudiek
  9. Hotovú kašu ihneď podávame s lesným ovocím, kakaovými zrnami, orechovým maslom alebo inými obľúbenými ingredienciami
Raw kaša s čokoládou, višňami, pekanovými orechmi a studenou pohánkou.
Zdroj: fullofplants.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.