Tento recept na krémovú kašu je jednak neskutočne jednoduchý, za ďalší je neskutočne dobrý a za tretie je neskutočné, že svojou chuťou pripomína mrkvovú tortu. Kombinácia tejto super potraviny, strúhanej mrkvy, mandľového mlieka a vlašských orechov vám v ústach vytvorí takú chuť, že vám bude pripadať, že sedíte v cukrárni a jete vláčnu mrkvovú tortu.
Čo budeme potrebovať
Na kašu
- 250 g pohánkovej krupice
- 250 -350 ml vody
- Lyžička jablčného octu
- 250 g mrkvy (nastrúhané)
- 75 ml mandľového mlieka
- 6 datlí (vykôstkovaných)
- 50 g vlašských orechov
- Lyžica kokosového masla
- Lyžička vanilkového extraktu
- Štipka muškátového orieška
- 2 lyžičky škorice
- Lyžička zázvoru
Na ozdobu
- Vlašské orechy
- Konopné semienka
- Mandľové maslo
- Tekvicové semienka
Postup
- Pohánkovú krupicu nasypeme do misky
- Pridáme 250-350 ml vody, tak aby pohánka bola úplne zakrytá vodou
- Vmiešame jablčný ocot a misku zakryjeme
- Pohánku takto necháme namáčať aspoň 8 hodín, najlepšie však cez noc
- Akonáhle je pohánka dostatočne zmäknutá, sedíme ju a dôkladne prepláchneme pod studenou vodou
- Pohánku necháme odkvapkať
- Potom ju vložíme do kuchynského robota spoločne s nastrúhanou mrkvou, mandľovým mliekom, datľami, vlašskými orechmi, kokosovým maslom, vanilkou, škoricou, zázvorom a muškátovým orieškom
- Začneme mixovať
- Mixujeme tak dlho, pokiaľ kaša nezíska požadovanú konzistenciu a podľa potreby môžeme pridať mlieko
- Kašu naservírujeme do 4 pripravených misiek, ozdobíme a podávame