Vegánska pohánková kaša

Vegánska pohánková kaša

Táto výdatná kaša je taká lahodná a krémová, že nebudete veriť vlastným chuťovým bunkám. Je to skvelý začiatok dňa. Kaša je bezlepková, vegánska a bez rafinovaného cukru, osladená len javorovým sirupom!

Ca budeme potrebovať

Na kašu

  1. 200 g pohánkovej krupice
  2. 200 ml mlieka z lieskových orechov
  3. 250 ml vody
  4. 3 lyžice javorového sirupu
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. Štipka muškátového orieška
  7. Lyžička škorice
  8. Štipka soli

Na ozdobu

  1. Arašidové maslo
  2. Hrozienka
  3. Chia semienka
  4. Ľubovoľné ovocie

Postup

  1. Na platni si začneme na strednú teplotu zahrievať v hrnci mlieko
  2. Pohánku prepláchneme, necháme odkvapkať a pridáme do hrnca
  3. Akonáhle sa zmes začne variť, znížime teplotu
  4. Pokračujeme asi 2 minúty vo varení
  5. Pridáme vanilku, škoricu, soľ a sirup
  6. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ďalších 10 minút variť
  7. Po 10 minútach hrniec zložíme z platne a prikrytý ho necháme ďalších 10 minút odpočívať
  8. Kašu z pohánky rozdelíme do misiek a ozdobíme podľa vlastných chutí a preferencií
Kaša bez živočíšnych prísad pre vegánov.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.