Táto výdatná kaša je taká lahodná a krémová, že nebudete veriť vlastným chuťovým bunkám. Je to skvelý začiatok dňa. Kaša je bezlepková, vegánska a bez rafinovaného cukru, osladená len javorovým sirupom!
Ca budeme potrebovať
Na kašu
- 200 g pohánkovej krupice
- 200 ml mlieka z lieskových orechov
- 250 ml vody
- 3 lyžice javorového sirupu
- Lyžička vanilkového extraktu
- Štipka muškátového orieška
- Lyžička škorice
- Štipka soli
Na ozdobu
- Arašidové maslo
- Hrozienka
- Chia semienka
- Ľubovoľné ovocie
Postup
- Na platni si začneme na strednú teplotu zahrievať v hrnci mlieko
- Pohánku prepláchneme, necháme odkvapkať a pridáme do hrnca
- Akonáhle sa zmes začne variť, znížime teplotu
- Pokračujeme asi 2 minúty vo varení
- Pridáme vanilku, škoricu, soľ a sirup
- Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ďalších 10 minút variť
- Po 10 minútach hrniec zložíme z platne a prikrytý ho necháme ďalších 10 minút odpočívať
- Kašu z pohánky rozdelíme do misiek a ozdobíme podľa vlastných chutí a preferencií