Dusená kalmáre

Dusená kalmáre

Tento recept na kalamáre z chobotnice na červenom víne, fenikle, rozmaríne a paradajok sa perfektne hodí ako tapa alebo jednoducho ho môžeme podávať s ryžou či novými zemiakmi.

Čo budeme potrebovať

  1. Lyžica olivového oleja (plus navyše na pokvapkaní)
  2. 1 kg pripravené kalmáre (očistené a nakrájané na hrubé krúžky)
  3. 2 cibuľa (nakrájané)
  4. 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  5. Štipka chilli
  6. Lyžička feniklového prášku
  7. 3 bobkové listy
  8. Lyžica rozmarínu (nahrubo nasekaného)
  9. Štipka cukru
  10. 3 lyžice červeného vínneho octu
  11. 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  12. 200 ml červeného vína
  13. Hrsť nasekaného koriandra
  14. Kôra z ½ pomaranča

Postup

  1. V plytkom kastróli rozohrejeme olivový olej a pridáme kúsky kalmáre, cibuľu a cesnak
  2. Pridáme suché ingrediencie (okrem koriandra a pomarančovej kôry) a začneme variť asi 15 minút, kým sa všetka tekutina neodparí a cibuľa nezmäkne
  3. Pridáme ocot a nakrájané paradajky, varíme ďalšiu 1 minútu
  4. Potom zalejeme červeným vínom a okoreníme
  5. Varíme, za občasného miešania po dobu 1 hodiny, na najnižšiu teplotu ohňu, kým omáčka nie je bohatá a chobotnica naozaj mäkká
  6. Vypneme teplo a necháme mierne vychladnúť
  7. Kalmárik pokvapkáme trochou olivového oleja a posypeme koriandrom a pomarančovou kôrou
Dusená chobotnica podávaná na tanieri posypaná chilli papričkou a vyprážanou cibuľkou.
Zdroj: buzzfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.