Olieheň, ktorá sa vyskytuje v každom oceáne, je najrozšírenejším morským plodom na svete a jedným z najlacnejších, zároveň veľmi chutných a jednoduchých na prípravu.
Čo budeme potrebovať
- 4 červené papriky
- 800 g cíceru z plechovky (opláchnuté a odkvapkané)
- Zväzok petržlenovej vňate (nasekané nahrubo)
- Červená chilli paprička (zbavená semienok a nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
- 100 ml olivového oleja
- 600 g očistenej kalmáre (nakrájané na krúžky, chápadlá ponechané celé)
- 200 g vareného choriza (nakrájaného na kúsky veľkosti cíceru)
- Šťava a kôra z 1 veľkého citróna
Postup
- Papriky vložíme do rúry na plechu na pečenie
- Rúru zapneme na 220 stupňov v režime grilu a pečieme ich za občasného obracania pod grilom, kým úplne nezuhoľnatí
- Papriky dáme do misy, prikryjeme tanierom a čakáme, kým nevychladnú, aby sa dali uchopiť a olúpať
- Papriky rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame najemno
- Vo veľkej mise zmiešame papriky s trochou šťavy z cíceru as cícerom, petržlenovou vňaťou, chilli a cesnakom
- Dáme bokom
- Rozpálime veľkú panvicu, kým nezačne fajčiť
- Pracujeme rýchlo a opatrne, na panvicu pridáme kvapku oleja a potom chobotnicu
- Za stáleho miešania vyprážame asi 30 sekúnd
- Posypeme chobotnicu chorizom
- Pokračujeme vo varení ďalších 30 sekúnd, a potom pridáme do misy k paprikám
- Všetko osolíme a okoreníme
- Nakoniec zalejeme zvyšným olejom, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou
- Zmiešame dohromady, navŕšime na tanier a podávame