Grilovaná kalmáre

Grilovaná kalmáre

Tento recept na grilovanú chobotnicu je plný lahodnej syrovej zmesi. Syrová zmes sa skladá z paradajok, cibule, strúhanky, zelenej cibuľky, tvarohu a parmezánu. Ochutnajte túto obľúbenú stredomorskú dobrotu aj vy u vás doma.

Čo budeme potrebovať

  1. 4 veľké chobotnice (očistené)
  2. 250 g rímskych paradajok (nakrájaných)
  3. 150 g bielej cibule (jemne nakrájané)
  4. 6 strúčikov cesnaku (nasekaných najemno)
  5. 200 g strúhanky
  6. Vajcia (rozšľahané)
  7. 70 g smotanového syra
  8. 70 g nastrúhaného parmezánu
  9. 75 g nakrájanej jarnej cibuľky
  10. Soľ
  11. Korenie
  12. Olivový olej

Postup

  1. Na nepriľnavej panvici rozohrejeme asi 2 lyžice oleja na varenie
  2. Orestujeme ½ cibule a varíme, kým nezosklovatí a dáme bokom
  3. Do rovnakej panvice pridáme polovicu nakrájaného cesnaku a 1 minútu restujeme
  4. Pridáme orestovanú cibuľu, strúhanku, vajcia, syr, soľ a korenie
  5. Odstránime z platne
  6. Každý kus chobotnice naplníme syrovou náplňou, ale neprepĺňame
  7. Konce chobotnice k sebe pripevníme špáradlom
  8. Chobotnice grilujeme na panvici a potierame trochou oleja, kým sa neprepečú
  9. Do panvice pridáme zvyšok cibule a varíme, kým nezosklovatí
  10. Pridáme druhú polovicu nasekaného cesnaku a varíme ďalšiu 1 minútu
  11. Vmiešame paradajky a 120 ml vody
  12. Varíme 5 minút, kým omáčka nezhustne
  13. Omáčku nalejeme na grilované chobotnice a podávame horúce
Plnená grilovaná chobotnica s paradajkami a ďalšou lahodnou a čerstvou zeleninou.
Zdroj: kawalingpinoy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.