Tento recept na grilovanú chobotnicu je plný lahodnej syrovej zmesi. Syrová zmes sa skladá z paradajok, cibule, strúhanky, zelenej cibuľky, tvarohu a parmezánu. Ochutnajte túto obľúbenú stredomorskú dobrotu aj vy u vás doma.
Čo budeme potrebovať
- 4 veľké chobotnice (očistené)
- 250 g rímskych paradajok (nakrájaných)
- 150 g bielej cibule (jemne nakrájané)
- 6 strúčikov cesnaku (nasekaných najemno)
- 200 g strúhanky
- Vajcia (rozšľahané)
- 70 g smotanového syra
- 70 g nastrúhaného parmezánu
- 75 g nakrájanej jarnej cibuľky
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej
Postup
- Na nepriľnavej panvici rozohrejeme asi 2 lyžice oleja na varenie
- Orestujeme ½ cibule a varíme, kým nezosklovatí a dáme bokom
- Do rovnakej panvice pridáme polovicu nakrájaného cesnaku a 1 minútu restujeme
- Pridáme orestovanú cibuľu, strúhanku, vajcia, syr, soľ a korenie
- Odstránime z platne
- Každý kus chobotnice naplníme syrovou náplňou, ale neprepĺňame
- Konce chobotnice k sebe pripevníme špáradlom
- Chobotnice grilujeme na panvici a potierame trochou oleja, kým sa neprepečú
- Do panvice pridáme zvyšok cibule a varíme, kým nezosklovatí
- Pridáme druhú polovicu nasekaného cesnaku a varíme ďalšiu 1 minútu
- Vmiešame paradajky a 120 ml vody
- Varíme 5 minút, kým omáčka nezhustne
- Omáčku nalejeme na grilované chobotnice a podávame horúce