Mangová omáčka

Mangová omáčka

Čo budeme potrebovať

  1. 3 veľké zrelé manga (alebo 350 ml mangového pyré)
  2. 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
  3. 2 lyžice krupicového cukru

Postup

  1. Ak používame čerstvé mango, olúpeme ho a odrežeme dužinu
  2. Mango vložíme do kuchynského robota alebo vysokorýchlostného mixéra a spracujeme, kým z neho nevznikne pyré
  3. Dužinu prelejeme cez jemné sito
  4. Ak používame mrazené mangové pyré, necháme ho rozmraziť
  5. Pyré zmiešame s limetkovou šťavou a kryštálovým cukrom v strednom hrnci a zapneme ho na strednú teplotu
  6. Miešame, aby sa ingrediencie spojili
  7. Za častého miešania mangové pyré varíme, kým sa nezredukuje na polovicu
  8. Bude to trvať asi 10 – 15 minút
  9. Musíme často miešať, aby sa ovocie na dne nepripálilo
  10. Mango omáčka sa najlepšie podáva pri izbovej teplote alebo chladená, nie teplá
Sladká omáčka z manga a cukru na podávanie k sladkému dezertu.
Zdroj: twocupsflour.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.