Kuracie prsia s hubami a omáčkou z estragónu

Kuracie prsia s hubami a omáčkou z estragónu

Krémová estragónová omáčka sa dokonale hodí k šťavnatému receptu na kuracie supreme s lesnými hubami.

Čo budeme potrebovať

  1. Olivový olej (na vyprážanie)
  2. 6 kuracích pŕs supreme
  3. 3 šalotky (nakrájané na plátky)
  4. 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  5. 500 ml kuracieho vývaru
  6. 200 ml suchého bieleho vína
  7. 150 ml tučnej smotany
  8. 250 g lesných húb (veľké nakrájané na polovicu)
  9. Pár čerstvých vetvička estragónu (zbavené listov)
  10. Lyžička dijonskej horčice
  11. Šťavu z 1 citróna

Postup

  1. Rúru zahrejeme 180 stupňov
  2. Na panvici na vysokú teplotu si rozohrejeme olej
  3. Vložíme kuracie prsia
  4. Kurča pečieme kožou dole 3–5 minút dozlatista
  5. Panvicu dáme bokom a kura vložíme do pekáča kožou nahor a pečieme v rúre 20–25 minút, kým nie je prepečené
  6. Potom ho vyberieme z rúry a necháme kuracie kúsky supreme odpočívať aspoň po dobu 5 minút
  7. Do čistej panvice pridáme maslo a platňu zapneme na najnižšiu teplotu
  8. Pridáme šalotku a cesnak a varíme asi 7 minút
  9. Pridáme kurací vývar a biele víno
  10. Zvýšime teplotu a varíme po dobu 15–20 minút, kým sa alkohol nevyparí
  11. Pridáme smotanu a ešte asi 3 minúty necháme prebublávať
  12. Medzitým si rozohrejeme na panvici na vysokú teplotu maslo a trošku oleja
  13. Keď maslo začne peniť, pridáme huby a za občasného premiešania varíme 5–8 minút do tmavo zlatej farby
  14. Do omáčky pridáme estragón, horčicu a citrónovou šťavou
  15. Potom ochutnáme a okoreníme
  16. Do omáčky pridáme šťavu, ktorá sa uvoľnila z upečených pŕs, a zamiešame
  17. Omáčkou kuracie supreme prelejeme a podávame
Krémová omáčka s kuracím mäsom a hubami ochutená citrónom.
Zdroj: vikalinka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.