Vegánske fašírky

Vegánske fašírky

Tieto gule síce vyzerajú ako masové, ale to by v nich človek hľadal márne. Napriek tomu majú vynikajúcu chuť a sú lahodné. Je to ideálna, a hlavne ľahká večera, ktorú vykúzlite rýchlosťou blesku.

Ingrediencie:

  • 1 malý karfiol, očistený a rozobraný na ružičky
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 malá červená cibuľa nakrájaná nahrubo
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 1/2 hrnčeka strúhanky
  • 2 lyžice talianskeho korenia
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie.
  • Ružičky karfiolu rozložíme na plech, pokvapkáme 1 lyžicou olivového oleja a premiešame, aby sa olej dostal všade.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme po dobu 20 minút.
  • Zatiaľ čo sa bude karfiol piecť, zahrejeme na panvici 1 lyžicu olivového oleja, prihodíme cesnak, cibuľu a opekáme zhruba 5 – 7 minút.
  • Akonáhle máme hotovo, odložíme bokom a vyberieme karfiol z rúry.
  • Presypeme ho do nádoby kuchynského robota, pridáme ovsené vločky, cesnak s cibuľou a pomocou pulzného tlačidla dôkladne mixujeme, aby sa všetko spojilo.
  • Preložíme do misky, prihodíme strúhanku, talianske korenie, soľ, korenie, zvyšnú lyžicu oleja a spracujeme do hladkej hmoty.
  • Lyžicou odoberáme zmes a vytvarujeme gule alebo placky. Naukladáme na plech s papierom na pečenie a potom ich dáme na 15 minút do mrazničky.
  • Potom vlejeme do panvice dostatok olivového oleja, aby bolo pokryté celé dno, a necháme na stredne vysokú teplotu zahriať.
  • Vložíme karfiolové karbonátky a necháme smažiť 10 – 15 minút zo všetkých strán. Správne by mal mať každý karbonátok zlatisto hnedú až hnedú farbu.
Vynikajúce karfiolové mäsové gule pre vegánov.
Zdroj: https://www.thissavoryvegan.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.