Kokteil ako je piňa colada sa dá pripraviť v mnohých variantoch a keď sú pri tom aj citrusy, potom to má do určitej miery poriadny šmrnc a vynikajúcu chuť. Vyskúšajte aj tento variant a uvidíte, či je lepší alebo len iný ako tie predchádzajúce.
Ingrediencie:
- 350 g čerstvého ananásu olúpaného a nakrájaného na stredne veľké kocky
- 150 ml krému z kokosu CocoLópez
- 100 ml nesladeného kokosového mlieka
- 200 ml bieleho rumu
- 3 polievkové lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 80 ml tmavého rumu
- 3 hrnčeky ľadu
Na ozdobu:
- Koktailové čerešne Red Maraschino
- Plátky limetky
Postup:
- Do uzatvárateľného plastového vrecka dáme 2/3 kociek ananásu tak, aby boli rozprestreté po celom vrecku. Dáme do mrazničky minimálne na 4 hodiny zmraziť.
- Krém z kokosu premiešame s kokosovým mliekom.
- Mrazené kocky ananásu dáme do nádoby mixéra, zalejeme kokosovou zmesou, bielym rumom, limetkovou šťavou aj ľadom a rozmixujeme na najvyššie obrátky.
- Akonáhle bude všetko hladké, preložíme nádobu mixéra do mrazničky a necháme tak dlho, kým nezhustne a nezíska konzistencie ako mliečny koktail. Bude to trvať zhruba 25 – 40 minút, závisí od teploty vo vnútri mrazničky.
- Potom vyberieme nádobu z mrazničky, nasadíme na mixér a znova rozmixujeme.
- Nápoj musí mať kašovitú konzistenciu mrazeného nápoja.
- Rozdelíme do 4 pohárov a do každého nalejeme 20 ml tmavého rumu.
- Nakoniec ozdobíme plátkami limetky a koktailovou čerešňou.