Tieto pikantné wrapy s grilovacím syrom halloumi a chrumkavou cícerom sú jednoducho božské! Podávajte ich s mätovo-jogurtovou omáčkou a razom máte na stole rýchly vegetariánsky obed alebo večeru.
Ingrediencie
Na pečený cícer:
- 1 plechovka cíceru (400 g), scedené, opláchnuté a vysušené
- 1 lyžica olivového oleja
- ½ lyžičky údené papriky
- ½ lyžičky drvenej rímskej rasce
- ¼ lyžičky morskej soli
Na mätovo-jogurtovú omáčku:
- ½ šálky obyčajného prírodného jogurtu
- 6 alebo 7 nasekaných lístkov mäty
- kôra z ½ citróna
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- ¼ lyžičky morskej soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
Na halloumi:
- kôra z 1 malej limetky
- 1 a ½ lyžice olivového oleja
- 1 lyžička drvenej rímskej rasce
- ¼ lyžičky údené papriky
- ½ lyžičky sušených listov koriandra
- ¼ lyžičky sušených červených čili vločiek
- 1 balenie halloumi (250g), scedeného a opláchnutého pod studenou tečúcou vodou, potom nakrájaného na tenké plátky
Na wrapy:
- 4 veľké mäkké wrapy
- ½ šálky baby špenátu
- 8 nakrájaných cherry paradajok
- 4 jarné cibuľky, biela časť nakrájaná na tenké plátky
- ¼ strednej uhorky, nakrájaná na plátky
- po jednej hrstičke lístkov mäty a petržlenovej vňate
- limetkové klinky na servírovanie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Cícer sceďte, opláchnite a osušte.
- Nasypte cícer na plech do rúry.
- Cícer pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a potom dobre premiešajte.
- Cícer posypte ½ lyžičky údenej papriky, ½ lyžičky rímskej rasce a ¼ lyžičky morskej soli.
- Poriadne s plechom pretrepte a uistite sa, že je všetky cícer pokrytá korením.
- Pečte 30 minút, alebo pokiaľ nie je cícer chrumkavý, v polovici pečenia cícer otočte.
- Pridajte všetky ingrediencie na jogurtovú omáčku do malej misky a dobre premiešajte.
- Nechajte omáčku v chladničke, kým nebudete pripravení ju podávať.
- Nakrájajte halloumi na tenké plátky.
- V plytkej miske zmiešajte 1 lyžičku rímskej rasce, ¼ lyžičky údenej papriky, ½ lyžičky sušeného koriandra, kôru z 1 malej limetky a ¼ lyžičky sušených červených čili vločiek.
- Zahrejte panvicu na strednú teplotu.
- Každý plátok halloumi potrite z každej strany olivovým olejom.
- Ponorte obe strany halloumi do zmesi korenia.
- Položte halloumi na panvicu a opekajte každú stranu do zlatista, asi 3 alebo 4 minúty na každej strane.
- Budete to musieť urobiť v dvoch dávkach.
- Položte wrap na čistú doštičku.
- Doprostred wrapu pridajte malú hrsť baby špenátu.
- K špenátu pridajte plátky uhorky a paradajok.
- Navrch dajte dva plátky halloumi.
- Pridajte kopček jogurtovej omáčky.
- Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, pár lístkov mäty, pár lístkov petržlenovej vňate a na všetko vytlačte trochu limetkovej šťavy.
- Pridajte lyžicu alebo dve pečené cícery.
- Spodnú časť wrapu prehnite cez náplň a potom preložte cez každú stranu.
- Ihneď podávajte.
Pozrite sa tiež na naše recepty na jednoduché a chutné plnené tortilly !