Zapečené zemiaky s paradajkovou omáčkou a halloumi

Zapečené zemiaky s paradajkovou omáčkou a halloumi

Predstavte si chrumkavé pečené zemiaky s domácou pikantnou paradajkovou omáčkou a syrom halloumi, to všetko zapečené do úplnej dokonalosti. Zbiehajú sa vám sliny? Tak si to poďme pripraviť!

Ingrediencie

  • 600 -700 g nových zemiakov
  • olivový olej
  • 2 x 225g balenie halloumi, nakrájaného na plátky
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 1 jarná cibuľka, jemne nakrájaná (voliteľne)

Na omáčku:

  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná
  • 2 tučné strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 5 cm čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • ½ lyžičky chilli vločiek
  • 400 g nakrájaných paradajok v konzerve
  • 4 nakrájané sušené paradajky
  • 1 lyžička sušeného oregana alebo majoránky
  • hrsť lístkov bazalky a navyše na ozdobu
  • 1 lyžička melasy z granátového jablka a navyše na pokvapkanie

Postup

  1. Rúru zohrejte na 220 °C.
  2. Zemiaky varte vo veľkom hrnci s vodou 12–15 minút, kým nezmäknú.
  3. Nechajte dobre odkvapkať, potom vyklopte do nádoby vhodnej do rúry a jemne ich roztlačte zadnou časťou lyžice.
  4. Pokvapkajte olivovým olejom, dobre okoreňte a pečte 20–30 minút do chrumkava.
  5. Na omáčku rozohrejte panvicu, pridajte extra panenský olivový olej a cibuľu, cesnak a zázvor opekajte s trochou soli na miernom ohni za občasného miešania 8 minút do zmäknutia.
  6. Vmiešajte čili vločky a paradajky, potom vypláchnite plechovku 200 ml vody a pridajte aj tú.
  7. Pridajte sušené paradajky, sušené a čerstvé bylinky a melasu z granátového jablka a potom 10 minút duste na miernom ohni.
  8. Podľa chuti pridajte viac soli a korenia, ale pamätajte, že halloumi je slané, takže to nepreháňajte.
  9. Akonáhle sú zemiaky chrumkavé, zapnite v rúre funkciu gril na stredne vysokú teplotu.
  10. Na zemiaky lyžicou nalejte paradajkovú omáčku a navrch položte halloumi.
  11. Potrite olejom a potom grilujte 5–6 minút, kým halloumi nezezlátne.
  12. Navrch dajte jogurt, jarnú cibuľku (ak používate), bazalku a kvapku melasy z granátového jablka.
Chrumkavé pečené zemiaky s domácou pikantnou paradajkovou omáčkou a syrom servírované v hlbokom tanieri a posypané jarnou cibuľkou a bazalkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Ak sa burgerov nemôžete nabažiť, tak pre vás máme najlepšie recepty na domáce grilované hamburgery !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.