Halloumi burger

Halloumi burger

Jednoduchý dymový halloumi burger, vďaka ktorému si na klasický hamburger ani nespomeniete! Luxusná vegetariánska pochúťka, ktorú jednoducho musíte ochutnať!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 šampiňóny portobello, utreté a zbavené stopiek
  • 200 g syra na grilovanie halloumi, nakrájaného na hrubé plátky
  • 2 burgerové briošky, rozkrojené napoly
  • 2 lyžice nadrobno nakrájané cibule
  • 2 lyžice nadrobno nakrájaných paradajok
  • 2 lyžice nadrobno nakrájané uhorky
  • 2 lyžice jemne nasekané čerstvej mäty
  • šťava z 1 limetky
  • 4 lyžice hummusu
  • 1 veľká paradajka, nakrájaná na hrubé plátky
  • 4 listy rímskeho šalátu, nahrubo natrhané
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Zahrejte panvicu alebo gril, kým nebude horúci.
  2. Huby potrite polovicou oleja a dobre osoľte.
  3. Umiestnite na panvicu alebo gril a opekajte 6–8 minút, v polovici varenia ich obráťte.
  4. Medzitým potrite zvyšným olejom plátky halloumi a reznú stranu briošiek.
  5. Grilujte 2–3 minúty alebo do ľahkého zuhoľnatenia.
  6. Nakrájanú cibuľu, paradajku, uhorku a mätu zmiešajte s limetkovou šťavou a dobre osoľte.
  7. Ak chcete zostaviť burgre, položte špongiu na spodnú polovicu briošky a potrite hummusom.
  8. Navrch dajte nakrájanú paradajku, šalát a halloumi.
  9. Zalejte zmesou z cibule, paradajok, limetky, priklopte hornou polovicou briošky a ihneď podávajte.
Dva burgre plnené syrom, zeleninou a paradajkovo-cibuľovou zmesou podávané na drevenom lopári s vedľa položenou salsou, vylisovanou limetkou, lyžičkou a dvoma pohármi piva.
www.bbc.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.