Jednoduchý dymový halloumi burger, vďaka ktorému si na klasický hamburger ani nespomeniete! Luxusná vegetariánska pochúťka, ktorú jednoducho musíte ochutnať!
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 šampiňóny portobello, utreté a zbavené stopiek
- 200 g syra na grilovanie halloumi, nakrájaného na hrubé plátky
- 2 burgerové briošky, rozkrojené napoly
- 2 lyžice nadrobno nakrájané cibule
- 2 lyžice nadrobno nakrájaných paradajok
- 2 lyžice nadrobno nakrájané uhorky
- 2 lyžice jemne nasekané čerstvej mäty
- šťava z 1 limetky
- 4 lyžice hummusu
- 1 veľká paradajka, nakrájaná na hrubé plátky
- 4 listy rímskeho šalátu, nahrubo natrhané
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Zahrejte panvicu alebo gril, kým nebude horúci.
- Huby potrite polovicou oleja a dobre osoľte.
- Umiestnite na panvicu alebo gril a opekajte 6–8 minút, v polovici varenia ich obráťte.
- Medzitým potrite zvyšným olejom plátky halloumi a reznú stranu briošiek.
- Grilujte 2–3 minúty alebo do ľahkého zuhoľnatenia.
- Nakrájanú cibuľu, paradajku, uhorku a mätu zmiešajte s limetkovou šťavou a dobre osoľte.
- Ak chcete zostaviť burgre, položte špongiu na spodnú polovicu briošky a potrite hummusom.
- Navrch dajte nakrájanú paradajku, šalát a halloumi.
- Zalejte zmesou z cibule, paradajok, limetky, priklopte hornou polovicou briošky a ihneď podávajte.