Ochutnajte túto delikátnu vegetariánsku verziu omáčky Stroganov, ktorú si užijú aj zarytí mäsožravci! Podávajte s čerstvým ľadovým šalátkom a ryžou.
Ingrediencie
- 1 lyžica oleja
- 300 g syra na grilovanie halloumi
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1,5 lyžice horčice
- 400 g nakrájaných paradajok
- 100 ml vody
- 100 ml créme fraiche
- 1 lyžička údené papriky
- ½ lyžičky chipotle papričiek
- 2,5 lyžičky soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup
- Na rozpálenej panvici na oleji opečte prúžky halloumi.
- Dajte bokom.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a prelisujte strúčik cesnaku.
- Na oleji orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte všetky ingrediencie okrem halloumi a varte 3 minúty.
- Pridajte prúžky halloumi a podávajte s ryžou a čerstvým šalátom.