Pravé kremeše z lístkového cesta a tvarohom

Pravé kremeše z lístkového cesta a tvarohom

Nie je nič lepšie ako dve vrstvy lístkového cesta plnené nebeským tvarohovo-vanilkovým krémom, to je presne tento recept na klasickú Napoleonovu tortu!

Čo budeme potrebovať

  1. 5 bielkov
  2. 5 žĺtkov
  3. Štipka soli
  4. 300 g kryštálového cukru
  5. 100 g kukuričného škrobu (+ 1 polievková lyžica)
  6. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  7. Kôra z ½ citróna
  8. 250 g tučného tvarohu
  9. 1 l plnotučného mlieka
  10. 200 g masla (nakrájané + 1 polievková lyžica)
  11. 2 pláty lístkového cesta

Postup

  1. Na vanilkový puding si oddelíme vajcia
  2. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh
  3. Priebehu šľahania pomaly pridávame cukor a šľaháme, kým nie sú bielky tuhé a lesklé
  4. Postupne pridávame do bielkov vaječné žĺtky jeden po druhom, každý žĺtok opatrne a pomaly zapracujeme
  5. Potom pridáme kukuričný škrob, vanilkový extrakt a jemne nastrúhanú citrónovú kôru a pomocou plastovej stierky premiešame
  6. Medzitým si v hrnci zohrejeme mlieko
  7. Vaječnú zmes veľmi pomaly začneme prelievať mliekom veľmi tenkým prúdom
  8. Zmes mlieka a vajec prelejeme späť do kastróla, kde sme ohrievali mlieko
  9. Teplotu pod kastrólom zapneme na miernu
  10. Za stáleho šľahania privedieme zmes do varu
  11. Zmes začne hustnúť a meniť sa na puding, čo je konzistencia, ktorú chceme dosiahnuť
  12. Takže pokračujeme v šľahaní, kým nezískame hustý puding
  13. Miešame dôkladne, aby sa nám puding neprichytil na dne
  14. Kastról zložíme z ohňa a pridáme postupne nakrájané maslo
  15. Dôkladne miešame, aby sa maslo rozpustilo a zapracovalo
  16. Keď je maslo zapracované, náplň dáme bokom a necháme ju vychladnúť.
  17. Keď je vanilkový puding vychladený na izbovú teplotu, primiešame doň plnotučný tvaroh
  18. Dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie dobre prepojili, a dáme bokom
  19. Medzitým si predhrejeme rúru na 220 stupňov
  20. Pláty lístkového cesta vyložíme na plech na pečenie
  21. Cesto potom pečieme jeden po druhom podľa návodu na obale, do zlatista, asi 12 minút
  22. Necháme ho úplne vychladnúť
  23. Upečený plát cesta položíme na obdĺžnikový servírovací tanier, pokiaľ je príliš nafúknuté, jemne ho stlačíme
  24. Navrch rovnomerne rozotrieme vanilkový puding
  25. Hore položíme druhý plát cesta a jemne pritlačíme cesta k sebe
  26. Kremeš dáme na jednu alebo dve hodiny do chladničky a pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom

Krémeše je najlepšie podávať v deň výroby, pečivo tak bude stále chrumkavé. Chutí aj na druhý deň, ale cesto už natiahne vlhkosť a nebude toľko chrumkať.

Najlepší recept na Napoleonovu tortu z lístkového cesta pudingu tvarohu.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.