Tieto gnocchi s lososom a baby špenátom v smotanovej omáčke zo sušených paradajok sú luxusnou pochúťkou, ktorú si pripravíte iba za 10 minút!
Ingrediencie
- 350 g gnocchi
- 30 g sušených paradajok
- 100 g crème fraîche
- 120 g baby špenátu
- 2 x 110 g filety lososa bez kože
- 5 g bazalky
- 1 strúčik cesnaku
Postup
- Rozohrejte veľkú panvicu so širokým dnom (najlepšie nepriľnavou) s olivovým olejom na stredne vysokom plameni.
- Akonáhle je olej rozpálený, pridajte gnocchi a varte 6–8 minút.
- Nemiešajte ich príliš často, predídete tak ich zničeniu.
- Medzitým rozohrejte samostatnú veľkú panvicu so širokým dnom (najlepšie nepriľnavou) s kvapkou olivového oleja na stredne vysokom plameni.
- Po zahriatí pridajte filety lososa (kožou dole), ochuťte štipkou soli a korenia a opekajte 5–6 minút, raz v polovici restovania otočte.
- Cesnak olúpte a nasekajte nahrubo.
- Sušené paradajky nakrájajte nahrubo.
- Pridajte nakrájaný cesnak a nakrájané sušené paradajky do panvice s kúskom masla a varte 1 minútu, kým nebude všetko voňavé a všetko maslo sa nerozpustí.
- Potom znížte teplotu na strednú a pridajte crème fraîche s 2 lyžicami studenej vody a štipkou soli a korenia.
- Varte ďalšie 2-3 minúty, alebo pokiaľ nie je losos prepečený.
- Špenát umyte a potom osušte kuchynskou utierkou.
- K gnocchi pridajte do panvice umytý špenát a varte 1–2 minúty, kým nezačne vädnúť.
- Špenátové gnocchi prelejte krémovou omáčkou, ozdobte lístkami bazalky a posypte trochou drveného čierneho korenia.
- Užite si to!
Vyskúšajte aj naše najlepšie lososové recepty na 7 spôsobov. Sú rýchle, zdravé a výživné!