Pripravte si tento pokrm ako rýchlu a jednoduchú večeru. Je krásne krémový a má skvelý šmrnc. Zamilujete si ho!
Ingrediencie
- 300 g pikantnej talianskej klobásy (napr. Salsiccia)
- 1/2 strednej cibule, nakrájaná
- 4 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1/2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 polievková lyžica nasekaných kalábrijských chilli papričiek alebo podľa chuti
- 1,5 šálky kuracieho vývaru alebo 50/50 kurací vývar a suché biele víno
- 1/2 šálky smotany na šľahanie
- 500 g gnocchi, nevarených
- 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu + extra na podávanie
- 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej bazalky alebo podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Klobásy vyberte zo črievok a rozdrobte ich do hlbokej panvice spolu s cibuľou.
- Za občasného miešania restujte 7–10 minút, alebo pokiaľ klobása pekne nezhnedne.
- Vmiešajte cesnak, dijonskú horčicu a kalábrijské chilli papričky a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte kuracie vývar a smotanu.
- Zoškrabnite všetky hnedé kúsky z dna panvice.
- Vmiešajte halušky (nemusíte ich najskôr variť!).
- Pokračujte vo varení po dobu 8-10 minút za občasného miešania, alebo kým omáčka nezhustne a halušky nie sú hotové.
- Zložte panvicu z ohňa a vmiešajte parmezán a bazalku.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením a ihneď servírujte s extra nastrúhaným parmezánom, ak chcete.