Mäkké halušky, bohatá smotanová omáčka, šťavnaté kuracie stehná a čerstvý špenát dohromady vytvárajú úplne delikátnu kombináciu, ktorú si jednoducho zamilujete. Vychutnajte si každé sústo tohto jednoduchého receptu, ktorý budete mať hotový za menej ako 30 minút!
Ingrediencie
- 500 g gnocchi
- 650 g vykostených kuracích stehien bez kože
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 5 lyžíc masla
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 240 ml kuracieho vývaru
- 125 ml smotany na šľahanie
- 1/2 šálky nastrúhanej mozzarelly
- 4 šálky baby špenátu
- 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného parmezánu na podávanie
- 1 lyžička vločiek červené čili papričky, voliteľne
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte gnocchi podľa návodu na obale; dobre sceďte a dajte bokom.
- Medzitým ochuťte kuracie mäso soľou, čiernym korením, paprikou a vo veľkej panvici na strednom plameni rozpustite 2 lyžice masla.
- Pridajte kuracie stehná na panvicu v jednej vrstve a varte dozlatista a prepečte, kým nedosiahnete vnútornú teplotu 74ºC, asi 4-5 minút z každej strany.
- Vyberte kuracie stehná z panvice a dajte bokom.
- V rovnakej panvici rozpustite zvyšné 3 lyžice masla.
- Pridajte cibuľu a restujte za častého miešania, kým nezmäkne, asi 2-3 minúty.
- Vmiešajte cesnak a talianske korenie a restujte, kým sa nerozvonia, asi 1 minútu.
- Postupne zašľahajte kurací vývar a za stáleho šľahania varte asi 2 minúty.
- Vmiešajte smotanu na šľahanie a nastrúhanú mozzarellu a varte, kým sa všetko nespojí a zmes nezhustne, asi 1-2 minúty; dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
- Vmiešajte gnocchi a špenát a varte, kým špenát nezvädne, asi 1-2 minúty.
- Uvarené kuracie stehná vráťte na panvicu s gnocchi a špenátom.
- Ihneď podávajte s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, vločkami červenej čili papričky a parmezánom.
- Užite si to!