Ochutnajte tieto skvelé gnocchi s krémovou omáčkou s cesnakom a parmezánom. Príprava tohto pokrmu zaberie iba 15 minút a je tak ideálnym kandidátom na večeru počas týždňa.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 6-8 šalviových listov
- 600 g gnocchi
- 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
- 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
- 3 lyžice strúhaného parmezánu plus ďalšie 1 lyžica voliteľne
- soľ, podľa chuti
- kajenské korenie podľa chuti
Postup
- Pridajte olivový olej do panvice a rozpáľte ju na vysokom plameni.
- Pridajte nasekaný cesnak a šalvia, restujte 10 sekúnd.
- Do panvice pridajte gnocchi, rovnomerne ich rozprestrite a jemne premiešajte.
- Pridajte kuracie vývar, smotanu na šľahanie, parmezán, soľ a kajenské korenie.
- Varte za častého, ale mierneho miešania asi 3–4 minúty, alebo pokiaľ nie sú gnocchi prepečené a vo vnútri mäkké.
- Gnocchi posypte strúhaným parmezánom a ihneď podávajte.