Harlekýn s vanilkovo-čokoládovým mascarpone krémom

Harlekýn s vanilkovo-čokoládovým mascarpone krémom

Už tak lahodný šľahačkový krém doplnený o jedinečný marcarpon syr, urobí túto tortu naozajstným kulinárskym zážitkom a samotný recept dostane úplne nový rozmer.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 4 vajcia
  2. 200 g cukru krupica
  3. 100 g masla (zmäknutého)
  4. 100 ml mlieka
  5. 50 g kakaa
  6. 200 g polohrubej múky
  7. Štipka soli
  8. Horká čokoláda na varenie

Na čokoládovú šľahačku

  1. 250 ml vysokopercentnej smotany
  2. 50 g cukru krupica
  3. 70 g kakaa
  4. 100 g vysokopercentnej čokolády (min. 70 % kakaa)
  5. 150 g mascarpone
  6. 20 g práškového cukru

Na vanilkovú šľahačku

  1. 125 ml smotany na šľahanie
  2. 150 g mascarpone
  3. 30 g práškového cukru

Postup

  1. Korpus aj čokoládovú smotanu si pripravíme deň vopred
  2. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  3. Na korpus si oddelíme žĺtky od bielkov
  4. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do pevného snehu
  5. Postupne po lyžiciach začneme pridávať 100 g krupicového cukru
  6. Sneh šľaháme dovtedy, kým sa na ňom nezačnú vytvárať pevné špičky
  7. Zmäknuté maslo si vyšľaháme so zvyšnými 100 g krupicového cukru
  8. Keď je zmes prepojená, začneme pomaly pridávať všetky žĺtky
  9. Potom pridávame mlieko
  10. Za stáleho miešania pridávame kakao a múku
  11. Keď je cesto jednoliate a premiešané, začneme postupne po troškách pridávať sneh
  12. Opatrne premiešavame, aby sneh nespadol
  13. Dno tortovej formy si vyložíme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom
  14. Pripravené cesto nalejeme do tortovej formy a vložíme do rúry
  15. Korpus pečieme 35-40 minút
  16. Priebežne korpus kontrolujeme špajdľou, keď cesto nelepí, formu vyberieme z rúry
  17. Tortu chvíľu necháme chladnúť vo forme, potom ju vyberieme a položíme na mriežku, kde ju necháme úplne vychladnúť
  18. Keď nám korpus chladne, pripravíme si čokoládovú šľahačku
  19. V hrnci si zmiešame cukor krupice, smotanu a kakao
  20. Smotanovú zmes privedieme do varu
  21. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania ju necháme úplne rozpustiť.
  22. Prelejeme ju do misky a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc
  23. Druhý deň čokoládovú šľahačku dokončíme
  24. Zmiešame si mascarpone a práškový cukor
  25. Všetko spoločne prešľaháme, aby sa ingrediencie spojili
  26. Potom pridávame stuhnutú čokoládovú šľahačku a spoločne prešľaháme
  27. Vznikne nám hladký krém
  28. Vychladnutý korpus si rozrežeme na polovice
  29. Spodnú časť potrieme ⅓ čokoládového krému a priklopíme druhou polovicou korpusu
  30. Ten tiež potrieme ⅓ krému
  31. Zvyšnú ⅓ krému vložíme do zdobiaceho cukrárskeho vrecúška a dáme bokom
  32. Na vanilkovú šľahačku si zmiešame smotanu s mascarpone
  33. Pridáme práškový cukor a na nízky výkon začneme zmes mixovať
  34. Keď sa krém začne spájať, výkon mixéra zvýšime a pokračujeme v šľahaní, kým krém nie je hladký a tuhý
  35. Krém tiež vložíme do zdobiaceho vrecka
  36. Pripravený korpus zdobíme oboma krémami, podľa našej fantázie a nakoniec ho zasypeme nastrúhanou horkou čokoládou na varenie
  37. Hotový harlekýn tortu, pred tým ako ho budeme servírovať, uložíme na 2 hodiny do chladničky
Torta so šľahačkou a nastrúhanou čokoládou a nadýchaným korpusom.
Zdroj: pradobroty.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.