Dvojfarebné harlekýn rezy s belgickou čokoládou

Dvojfarebné harlekýn rezy s belgickou čokoládou

Krém, ktorým rezy budeme premazávať musí byť vyšľahaný z kvalitnej vysokopercentnej šľahačky, spoločne s tmavým kvalitným holandským kakaom. Táto kombinácia nám v chladničke dobre stuhne, a potom s ňou môžeme tortu krásne ozdobiť.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 3 žĺtky
  2. 3 bielky
  3. 200 g krupicového cukru
  4. 8 lyžíc teplej vody
  5. 50 g holandského kakaa
  6. 100 g hladkej múky
  7. ½ prášku do pečiva

Na parížsku šľahačku

  1. 350 ml smotany na šľahanie
  2. 30 g krupicového cukru
  3. 25 g kakaa

Na ozdobu

  1. 200 ml smotany na šľahanie
  2. Belgické čokolády

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Plech na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou
  3. Do misy si preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva
  4. Žĺtky vyšľaháme so 150 g cukru krupice a 8 lyžicami vody
  5. Pridáme suché ingrediencie a miešame, kým nám nevznikne hutné cesto
  6. Bielky si spoločne so zvyšným cukrom vyšľaháme do pevného snehu
  7. Keď je sneh hotový, po častiach ho začneme pridávať do čokoládového cesta
  8. Sneh vmiešavame opatrne, aby nám nespadol
  9. Cesto musí byť jednoliate, nesmú tu zostať kúsky nezamiešaných bielkov
  10. Takto pripravené cesto vlejeme do pripravenej tortovej formy
  11. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút
  12. Po upečení korpus necháme chvíľu hanbiť v plechu, potom ho vyberieme a prenesieme na mriežku
  13. Na parížsku šľahačku dáme všetky suroviny do jedného hrnca a zvaríme ich
  14. Stačí pár minút varenia
  15. Potom vzniknutú zmes premixujeme tyčovým mixérom a dáme minimálne na 12 hodín odpočinúť do chladničky
  16. Pred tým ako s krémom začneme zdobiť, pridáme k nemu 100 ml smotany a spoločne krém vyšľaháme
  17. Krém by mal byť ľahký a nie úplne tuhý
  18. Klasickú smotanu vyšľaháme do pevnej hmoty, tak aby sa s ňou dalo zdobiť (pokiaľ nám nechce tuhnúť použijeme stužovač)
  19. Čokoládový korpus začneme, pomocou cukrárskeho vrecka, zdobiť oboma šľahačkami
  20. Na šľahačkou ozdobené rezy pridáme kúsky čokolády a hotové rezy dáme, na pár hodín, oddýchnuť do chladničky
Harlekýn šľahačkový dvojfarebný rez.
Zdroj: sweetspicykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.