Svadobný dvojposchodový harlekýn tortu

Svadobný dvojposchodový harlekýn tortu

Tento recept na čokoládovú šľahačkovú svadobnú tortu má štyri vrstvy najlepšieho kakaového korpusu pokrytého bielou a tmavou šľahačkou z najkvalitnejších surovín a navrch je posypaný čokoládovými hoblinami.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. Rum
  2. 400 g polohrubej múky
  3. 140 g cukru
  4. 6 vajec
  5. 4 lyžičky prášku do pečiva
  6. 100 ml oleja
  7. 120 ml horúcej vody
  8. Lyžička soli
  9. 40 g kakaa

Na parížsku šľahačku

  1. 600 ml smotany na šľahanie
  2. 60 g kakaa
  3. 60 g cukru

Na klasickú šľahačku

  1. 400 ml smotany na šľahanie
  2. 40 g cukru

Na ozdobu

  1. Horkú čokoládu
  2. Bielu čokoládu

Postup

  1. Parížsku šľahačku si pripravíme deň vopred
  2. Všetky potrebné ingrediencie si zmiešame v hrnci a necháme ich spoločne zvariť
  3. Krém prelejeme do misky a dáme do chladničky cez noc stuhnúť
  4. Druhý deň šľahačku vyšľaháme do nadýchaného krému
  5. Zapneme rúru na 170 stupňov a vymažeme si tortové formy
  6. Bielky si oddelíme od žĺtkov
  7. Bielky spoločne so štipkou soli vyšľaháme do pevného snehu
  8. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom
  9. Keď nám vznikne biela nadýchaná pena, začneme pridávať olej a vodu
  10. Do žĺtkovej zmesi potom pridáme múku a prášok do pečiva
  11. Všetko spolu poriadne premiešame, aby v zmesi neboli kryštáliky cukru
  12. Pomocou stierky pomaly začneme zamiešavať vyšľahaný sneh
  13. Dávame pozor, aby nám pri miešaní sneh nespadol
  14. Premiešané cesto vlejeme do vymastených tortových foriem
  15. Vložíme do predhriatej rúry
  16. Korpus pečieme približne 10 minút na 170 stupňov, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút
  17. Upečené korpusy vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť na mriežke
  18. Medzitým si vyšľaháme klasickú šľahačku
  19. Korpusy prekrojíme na pol
  20. Všetky pláty pokvapkáme rumom
  21. Prvý plát korpusu najskôr potrieme parížskou šľahačkou a potom pridáme klasickú šľahačku a priklopíme ďalším plátom korpusu
  22. Tento postup opakujeme pri všetkých poschodiach
  23. Celú tortu potrieme čokoládovou šľahačkou a ozdobíme podľa našej fantázie zvyšnou klasickou šľahačkou a čokoládovými hoblinkami

Na tento recept na harlekýn tortu budete potrebovať dve formy. Jendu klasickú 23 centimetrov veľkú a druhú menšiu, na druhé poschodie, 12 centimetrov. Pokiaľ máte len jednu formu, zdvojnásobte množstvo ingrediencie v recepte, aby ste mali dostatok cesta na dve poschodia.

Svadobná čokoládová torta s parížskou klasickou šľahačkou.
Zdroj: onesweetappetite.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.