Klasické teľacie cordon bleu

Klasické teľacie cordon bleu

Pokiaľ máte radi klasické české rezne, potom toto je niečo podobné, len s tým rozdielom, že tu je navyše náplň, vďaka ktorej sa mäso doslova rozplýva na jazyku. Keď už sme pri francúzskej kuchyni, omrknite tiež recepty na parížske torty . Predsa len po masovom obede sa hodí sladká bodka.

Ingrediencie:

  • 8 teľacích rezňov rovnakej veľkosti)
  • 450 g tvrdého syra (ideálne švajčiarsky syr Gruyère)
  • 4 plátky pečenej šunky
  • 1 hrnček suchej strúhanky
  • 2 lyžičky soli
  • 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice nesoleného čerstvého masla
  • 2 lyžice extra pán čerstvého citróna a vetvičky čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu

Postup:

  • Rezne dôkladne naklepeme, aby boli čo najtenšie. Dobré je, keď každý plátok vložíme medzi dva kusy potravinovej fólie alebo napríklad plastové vrecká.
  • Syr nastrúhame, rozdelíme na 4 rovnaké diely a pustíme sa do prípravy.
  • Rozložíme si vedľa seba 4 naklepané kotlety a na každú kotletu dáme plátok šunky, na ktorý pritlačíme 1 diel nastrúhaného syra.
  • Všetko pokladáme tak, aby zostal voľný cca 0,5 cm okraj okolo celého obvodu.
  • Zaklopíme druhou kotletou, pritlačíme a potom okraje naklepeme, aby sa rezne spojili a vytvorené vrecko sa uzavrelo.
  • V mise zmiešame strúhanku, 1 lyžičku soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Do druhej misy dáme múku, 3/4 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia, opäť premiešame.
  • Nakoniec si do tretej misky rozklepneme vajcia, pridáme 1/4 lyžičky soli a našľaháme.
  • Všetky 4 rezne, ktoré sme predtým naplnili, obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a nakoniec starostlivo v strúhanke. Opatrne, ale dôkladne ich natlačíme, aby sa strúhanka naozaj uchytila úplne všade.
  • Takto obalené rezne rozložíme na mriežku, ktorú umiestnime nad plech na pečenie a dáme ich na hodinu vychladiť do chladničky.
  • Potom ich vyberieme a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
  • V panvici rozohrejeme olej a maslo na stredne vysokú teplotu. Vložíme obalené rezne a znížime teplotu na nižší stupeň.
  • Z každej strany opekáme 2 minúty, potom preložíme na tanier a môžeme podávať.
Francúzska tradičná klasika cordon bleu z teľacieho mäsa.
Zdroj: https://www.tasteatlas.com/

Tip: O tom, čo je vlastne panko strúhanka, sa môžete dočítať v našom článku s receptami na šampiňóny .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.