Kuracie cordon bleu z rúry

Kuracie cordon bleu z rúry

Ak nie ste priaznivci vyprážaných pokrmov, ale radi by ste ochutnali túto klasickú lahôdku, môžete si ju jednoducho pripraviť v rúre. Nie je to nič zložité a výsledný pokrm je úplne luxusný. Nielen kvôli mäsu, ale aj vďaka vynikajúcej omáčke.

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia bez kosti/bez kože
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky šunky
  • 120 g tvrdého syra
  • 3 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrnček ochutenej strúhanky
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu

Omáčka:

  • 2 lyžice nesoleného čerstvého masla
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • 1/4 hrnčeka bieleho vína
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 kocka kuracieho bujónu
  • 1/2 lyžičky worcesterskej omáčky
  • 1/4 hrnčeka parmezánu
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si zapekaciu misku.
  • Kurča opatrne naklepeme na plátky s hrúbkou cca 0,5 – 1 cm. Osolíme a okoreníme.
  • Na každé prso položíme 1 plátok šunky. Syr rozdelíme na 4 rovnaké kúsky a na každý plátok šunky dáme 1 kúsok.
  • Zrolujeme ako roládu a všetky kuracie rolky zaistíme špáradlom, aby obsah nevypadol.
  • V malej miske zmiešame maslo s cesnakom a do druhej misky nasypeme strúhanku s tymiánom.
  • Každú rolku ponoríme do misky s maslom a potom obalíme v strúhanke.
  • Vložíme do zapekacej misky a dáme piecť na 35 – 40 minút. Teplota vo vnútri cordon bleu musí byť 165 stupňov. Zatiaľ čo sa bude kura piecť, pripravíme si omáčku.
  • V menšej panvici si rozpustíme maslo, pridáme múku a varíme zhruba 1 minútu.
  • Po troškách začneme za stáleho miešania prilievať striedavo mlieko a víno, kým nie je zmes hladká.
  • Pridáme dijonskú horčicu, bujón a Worchesterovú omáčku.
  • Neprestávame miešať a privedieme omáčku do varu. Znížime teplotu a varíme 1 minútu.
  • Odstavíme a vmiešame parmezán. Dochutíme soľou a korením podľa potreby a máme hotovo.
  • Upečené mäso naservírujeme na tanier a prelejeme pripravenou omáčkou.
Krehké kuracie prsia plnené údenou šunkou a švajčiarskym syrom pečené v rúre.
Zdroj: https://www.spendwithpennies.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.