Verte, že podľa fotky si poviete, to zase bude nudný recept, ale práve naopak. Takto upravené kura je dokonale lahodné, tak akurát okorenené a každé sústo sa rozplynie na jazyku. Dokonca aj tí najväčší mrzúti sa budú olizovať až na hlave.
Ingrediencie:
- 4 polovičky kuracích pŕs bez kože a kostí
- 4 plátky šunky
- 4 plátky čedaru alebo iného tvrdého syra
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 2 rozšľahané vajcia
- 1/3 hrnčeka mlieka
- 1 hrnček suchej strúhanky
- 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
- 1 plechovka kondenzovanej smotanovej hubové polievky
- 1/2 kg šampiňónov nakrájaných na plátky
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/8 lyžičky kari
- 1/4 hrnčeka bieleho vína
- 1/2 hrnčeka kyslej smotany
- 2 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 175 stupňov.
- Kuracie prsia naklepeme cez potravinovú fóliu, aby nebolo mäso potrhané.
- Každý plátok šunky najskôr zrolujeme samostatne, potom do plátku syra a nakoniec zarolujeme do pŕs.
- Do misky dáme múku, soľ, korenie aj papriku. V druhej miske rozšľaháme vajcia s mliekom. Posledná miska bude obsahovať strúhanku.
- Cordon bleu obalíme v ochutenej múke, potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke.
- V panvici rozohrejeme olej. Keď je rozpálený, vložíme doň obalené kura a pečieme zo všetkých strán, až bude mať zlatistý povrch.
- Osmažené kura dáme na tanier a zakryjeme alobalom, aby nevychladlo.
- Do veľkej misky dáme polievku z konzervy, huby, cesnakový prášok, karí, víno a kyslú smotanu. Dôkladne rozmiešame.
- Osmažené kura dáme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme zhruba 15 – 20 minút.
- Servírujeme ozdobené vetvičkami čerstvej petržlenovej vňate.