Zapečené kuracie rolky s omáčkou Alfredo

Zapečené kuracie rolky s omáčkou Alfredo

Uponáhľaná doba si občas žiada rýchle varenie aj pečenie. No ale prečo si odopierať klasické pochúťky len kvôli nedostatku času? Pripravte si toto luxusné cordon blue, ktoré jednoducho zapečiete v rúre a nasýtite tak celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 8 kuracích prsných rezňov
  • 8 plátkov tvrdého syra
  • 8 plátkov medovej šunky
  • 1 a 1/2 hrnčeka panko strúhanky
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/8 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/4 šálky slnečnicového oleja
  • 1 hrnček teplej omáčky Alfredo (môže byť aj ohriata, ak máme napríklad zvyšok v chladničke)
  • 8 plátkov slaniny (opečených do chrumkava a rozdrobených na kúsky)
  • 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu

Ako príloha:

  • Pečená mrkva
  • Pečená brokolica

Postup:

  • Predhrejeme rúru na 175 stupňov a zapekaciu misu postriekame kuchynským sprejom. Zatiaľ dáme bokom.
  • Na každý kurací rezeň položíme 1 plátok syra a 1 plátok šunky. Zrolujeme od kratšieho konca a na niekoľkých miestach zaistíme špáradlá.
  • Pripravíme si 3 misky alebo napríklad tácky. V prvom prešľaháme múku, soľ, korenie a cibuľový prášok. V druhej rozšľaháme vajcia a do tretej nasypeme strúhanku.
  • Každú kuraciu rolku obalíme zo všetkých strán v múčnej zmesi, potom ponoríme do vajca, a nakoniec jemne pritlačíme strúhanku, aby dobre priľnula.
  • Vo veľkej panvici rozohrejeme slnečnicový olej na strednom stupni.
  • Akonáhle sa začne trblietať, opečieme kuracie závitky zo všetkých strán dozlatista, v prípade potreby po dávkach (neprepĺňame panvicu.)
  • Osmažené vložíme do pripraveného pekáča a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme odkryté, kým kuracia šťava nevyteká a kura nie je prepečené, takže asi tak 25–30 minút.
  • Pokiaľ bude povrch príliš hnedý, na posledných 5-10 minút pečenie zakryjeme alobalom alebo papierom na pečenie.
  • Zlikvidujeme špáradlá a môžeme servírovať. Na kura nalejeme lyžicu teplej omáčky Alfredo a posypeme slaninou a parmezánom. Podávame s pečenou zeleninou mrkvou a brokolicou.

Tip: O tom, čo je vlastne panko strúhanka, sa môžete dočítať v našom článku s receptami na šampiňóny .

Krehké a chutné kuracie cordon bleu zapečené s údenou šunkou a syrom podávané s omáčkou alfredo.
Zdroj: https://bellyfull.net/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.