Uponáhľaná doba si občas žiada rýchle varenie aj pečenie. No ale prečo si odopierať klasické pochúťky len kvôli nedostatku času? Pripravte si toto luxusné cordon blue, ktoré jednoducho zapečiete v rúre a nasýtite tak celú rodinu.
Ingrediencie:
- 8 kuracích prsných rezňov
- 8 plátkov tvrdého syra
- 8 plátkov medovej šunky
- 1 a 1/2 hrnčeka panko strúhanky
- 2 veľké vajcia
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/8 lyžičky cibuľového prášku
- 1/4 šálky slnečnicového oleja
- 1 hrnček teplej omáčky Alfredo (môže byť aj ohriata, ak máme napríklad zvyšok v chladničke)
- 8 plátkov slaniny (opečených do chrumkava a rozdrobených na kúsky)
- 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
Ako príloha:
- Pečená mrkva
- Pečená brokolica
Postup:
- Predhrejeme rúru na 175 stupňov a zapekaciu misu postriekame kuchynským sprejom. Zatiaľ dáme bokom.
- Na každý kurací rezeň položíme 1 plátok syra a 1 plátok šunky. Zrolujeme od kratšieho konca a na niekoľkých miestach zaistíme špáradlá.
- Pripravíme si 3 misky alebo napríklad tácky. V prvom prešľaháme múku, soľ, korenie a cibuľový prášok. V druhej rozšľaháme vajcia a do tretej nasypeme strúhanku.
- Každú kuraciu rolku obalíme zo všetkých strán v múčnej zmesi, potom ponoríme do vajca, a nakoniec jemne pritlačíme strúhanku, aby dobre priľnula.
- Vo veľkej panvici rozohrejeme slnečnicový olej na strednom stupni.
- Akonáhle sa začne trblietať, opečieme kuracie závitky zo všetkých strán dozlatista, v prípade potreby po dávkach (neprepĺňame panvicu.)
- Osmažené vložíme do pripraveného pekáča a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme odkryté, kým kuracia šťava nevyteká a kura nie je prepečené, takže asi tak 25–30 minút.
- Pokiaľ bude povrch príliš hnedý, na posledných 5-10 minút pečenie zakryjeme alobalom alebo papierom na pečenie.
- Zlikvidujeme špáradlá a môžeme servírovať. Na kura nalejeme lyžicu teplej omáčky Alfredo a posypeme slaninou a parmezánom. Podávame s pečenou zeleninou mrkvou a brokolicou.
Tip: O tom, čo je vlastne panko strúhanka, sa môžete dočítať v našom článku s receptami na šampiňóny .