Vedľa kuracieho a morčacieho mäsa, nesmieme zabudnúť ani na to bravčové. Cordon bleu z neho pripravíte rovnakým spôsobom ako s inými druhmi mäsa a zistíte, že vám chutí rovnako ako tie ostatné len má odlišnú chuť.
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej bábiky vcelku
- 2 lyžičky soli + na prípadné dochutenie
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/8 lyžičky mletého oregana
- Šťavu z 1 limetky
- 4 plátky medovej šunky
- 2 prúžky syra (každý cca 15 – 20 cm dlhý s priemerom 2 – 3 cm)
- 2 menšie olúpané mrkvy
- 1/4 hrnčeka hladkej múky
- 1 rozšľahané veľké vajcia
- 1/2 hrnčeka japonskej strúhanky alebo panko
- Rastlinný olej na vyprážanie
- 1/4 hrnčeka majonézy
- 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie (čím viac percent, tým lepšie)
- 1/4 lyžičky tekutého korenia
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
Postup:
- Bravčovú bábiku pozdĺžne narežeme v jej strede, a ešte urobíme zárezy na oboch stranách tak, aby sa mäso roztiahlo čo najviac do šírky.
- Zakryjeme potravinovou fóliou a paličkou na mäso naklepeme na požadovanú hrúbku, čo je cca 4 – 5 cm. Potom bábiku rozdelíme na 2 rovnako veľké diely.
- Bravčové mäso ochutíme soľou, korením a oreganom. Pokvapkáme šťavou z limetky a jemne vmasírujeme. Odložíme na 30 minút do chladničky.
- Medzitým si pripravíme omáčku a to tak, že dáme do misy majonézu, smotanu, tekuté korenie aj cesnak a dôkladne premiešame.
- Hotovú omáčku dáme vychladiť, až kým ju nebudeme potrebovať na servírovanie.
- Mäso vyberieme z chladničky, položíme na doštičku a položíme naň šunku, syr a mrkvu. Pevne zrolujeme a zaistíme pomocou špáradiel. To isté urobíme aj s druhou časťou.
- Pripravíme si múku, vajcia a strúhanku na obaľovanie, každé do samostatnej misky.
- Múku a vajcia ochutíme štipkou soli. Bravčové rolky obalíme v múke, potom namočíme vo vajci, a nakoniec obalíme v strúhanke.
- Na panvici rozohrejeme olej pri strednej teplote. Akonáhle je olej rozpálený, vložíme obe rolky a opekáme zo všetkých strán, kým nie sú zlatisto hnedé a chrumkavé. Na každú stranu cca 5 – 7 minút.
- Bravčovú rolku dáme odkvapkať na papierové utierky. Necháme 5 minút oddýchnuť. Odstránime špáradlá a potom nakrájame na kolieska. Ihneď podávame s omáčkou.